Sony Zoetrope

… de exemplu, nu te inchizi intr-un studio cand ai de produs o reclama video, ci transformi acest making-of intr-un eveniment care are  si o consistenta componenta online, pe toate suporturile posibile.

 • ingrediente : o vedeta internationala a fotbalului + reconstructia unui gadget vechi de peste 150 de ani + contactarea guinness book pentru a omologa recordul prilejuit de reconstructia gadgetului+ inserarea acestui record in wikipedia + un blog dedicat evenimentului +  promovarea evenimentului pe twitter + comunicate de presa catre bloggeri din toata europa (se intelege, ziaristii nu au fost nici ei sariti) + evenimente outdoor.

  pe scurt: Sony realizeaza un nou spot video pentru promovarea  tehnologiei motionflow (care asigura cursivitatea imaginilor alerte), tehnologie integrata in televizoarele Bravia. cum cumparatorul obisnuit nu prea intelege de obicei ce-i cu aceste noi tehnologii misterioase, pentru a-l face sa cumpere  trebuie sa-i atragi atentia cumva.

  si acum, daca am aflat care sunt ingredientele retetei, sa vedem si cum au fost “amestecate”.

  – se studiaza zoetropul, un gadget din secolul 19, unul dintre stramosii cinematografului, in fapt un cilindru ornat cu imagini statice care, invartit, crea iluzia unui filmulet.
  – se reconstruieste la o scara uriasa acest gadget ( 10 metri diametru, 30 de metri circumferinta).
  – zoetrop-ul este transportat cu surle si trambite din marea britanie la torino ( mai tarziu va fi purtat si prin alte mari orase).
  – este angajat celebrul fotbalist brazilian kaka ( ac milan). fotografiile cu el in exercitiul functiunii alimenteaza filmuletul rulat de zoetrop. kaka, cel real, va aparea in clip avand ca fundal zoetrop-ul.
  – este chemat guinness book sa omologheze cel mai mare zoetrop. recordul este inserat in wikipedia.
  – evenimentul este consemnat de contul Sony pe twitter.
  – Sony creeaza si un blog/microsite dedicat evenimentului.
  – blogerii care scriu pe tehnologie (inclusiv eu) primesc, de la agentia de PR din londra, un comunicat despre aceasta aventura. 

  in definitiv, daca ne uitam la fotografiile cu asamblarea zoetropului (cred ca v-ati plictisit deja de cuvantul asta :), observam ca nu e cine stie ce instalatie complicata. dar ce zgomot face in beneficiul lui Sony!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close