Închide

Ce vrei să cauți?

mini-reportaj video de la CES 2009 – Las Vegas (II)

ziua a doua la Consumer Electronics Show (CES). Sa incepem:

1. ceva de incalzire: presedintele american, Obama, sub forma de papusa cantatoare. e de fapt un amplificator pentru iPod pe care il vindea cu 99 de dolari o firma din taiwan.
papusile se misca in functie de ritmul melodiei redate de iPod:

2. Dave Graveline  produce emisiunea radio “into Tomorrow” in care vorbeste pe intelesul tuturor ddespre cum ne schimba tehnologia viata. emisiunea lui este transmisa FM si prin satelit in toata america, dar si de reteaua fortelor armate americane. de asemenea, show-ul poate fi ascultat online.
Graveline transmite in direct de la CES.
nu numai ca are avantajul de a se afla in mijlocul evenimentelor, dar asezat asa, in cusca sa de sticla pe langa care trec zeci de mii de oameni, isi face o nemaipomenita reclama: 

3. vom comanda computerele cu puterea mintii? poate. 
sigur e ca se lucreaza la asta. Cativa senzori prinsi de ureche si pe cap si pustiul din imagine reuseste sa ridice bila prin concentare. nu e nimic regizat, e absolut real:

.

4. robotul acesta comandat prin internet e deja la vanzare. poate juca serios rolul de sef. adica seful sta undeva acasa, pe alt continent in biroul lui si te controleaza ce faci, multimita  laptopului  conectat la internet cu care dirijeaza robotul. 
fieratania are doua camere video in fata, plus una in spate, microfon si difuzor.
seful, de unde se afla el, il teleghideaza spre tine, se uita ce faci cu ajutorul camerelor video si iti vorbeste. scary!
in rolul sefului, la demonstratie, e tipul acela blond care se zareste in fundal.
robotul a comunicat  si cu mine, luandu-ma pe nepregatite, de unde bâlba:

5.  inca o demonstratie cu computerul HP SmartTouch. a  fost lansat in toamna in magazine si are un soft bazat pe Vista. e clar ca Microsoft a colaborat la realizarea acestui computer, pregatindu-se pentru Windows 7. Apropo, a instalat cineva Windows 7?

6. inghesuiala mare la standul cu telefonul 3G sub forma de ceas de mana si semnat LG. ( scuze, pentru nesiguranta imaginii). 
telefonul are inclusiv o camera integrata pentru video call. nu il duci la ureche cand asculti/vorbesti, ci  functioneaza in tandem cu un handsfree.
e deocamdata un prototip:

7. cunoasteti excelentul site wired.com? in mod sigur, da. iata cum isi produc ei continutul video pentru online: cameraman profesionist, producator, asistent de productie. cred insa ca puteau sa aleaga alta reporterita. subiectul este acelasi – telefonul-ceas de mana de la LG:

8. la mare voga sunt la CES  jocurile video 3D, mai ales cele care presupun interpretarea unor cantece celebre. pustii din imagine si-au pus ochelari speciali pentru a vedea imaginile in relief si au plonjat intr-o sala de concerte in care ei sunt pe scena si canta la chitara.
mi-am pus si eu respectivii ochelari si marturisesc ca senzatia este extraordinara. de altfel, jocul asta a fost premiat cu “best of…” la CES, la categoria gaming.

partea a treia a mini-reportajului realizat la CES cu LG Renoir, marti.
peste cateva ore plec inapoi spre casa si e un drum tare lung.
sa ne auzim cu bine.

Articole populare Ultima luna

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. asa tarziu? nu calatoresti cu un avion care are internet? :O)

 2. #2 Comentariu nou

  Multumim frumos pentru reportaje, Victor !

  Drum bun inapoi 🙂

 3. vorbarestu’: parca am ceva imagini. sa ma uit 🙂

 4. #4 Comentariu nou

  despre noile asus nimic? 🙂

 5. Interesant!

Adaugă comentariu