Închide

Ce vrei să cauți?

Deutsche Telekom interconecteaza telefonul, PC-ul si televizorul

Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, stabilea in ianuarie la CES – Las Vegas cum ca trei ecrane ne domina viata: cel al telefonului, al computerului si al televizorului. Tot el  afirma ca este necesar ca acestea sa fie interconectate perfect astfel incat sa putem accesa si muta continutul multimedia (si informatiile in general) de pe unul pe altul fara probleme.
Vorbele lui Ballmer mi-au parut atunci nitel inaintea vremurilor.

Prezentarea de ieri de la sediul central al Deutsche Telekom (DT) din Bonn mi-a aratat insa ca viitorul  se transforma in prezent mai repede decat ne inchipuim.
DT a insistat pe doua predicate:
– internetul mobil este trend-ul secolului
– media go IP
Concret: Deutsche Telekom a anunta ca in trimestrul doi 2009, deci foarte curand, va lansa in Germania un serviciu care va interconecta telefonul mobil, computerul si televizorul (cele cu access la IPTV). Sincronizarile celor  trei dispozitive se va face automat.

Cateva exemple de posibilitati pe care abonatii DT le vor avea:
– un contact adaugat in memoria telefonului va aparea automat si in lista de contacte din computer si televizor
– mail-ul va fi accesat fara probleme de pe computer
– pozele,  filmele si playlist-urile vor fi fi partajate fara probleme de pe orice dispozitiv: de pe telefon pe televizor, de pe computer pe telefon etc etc.
Mai jos aveti filmuletul cu prezentarea de astazi. Dureaza destul de mult, dar daca lucrati in online gasiti destule lucruri interesante.
Prezentarea a fost sustinuta de Christofer Schlaffer, Group Product & Innovation Officer DT.

Articole populare Ultima luna

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Incet incet se schimba regulile jocului. Traim vremuri interesante!

  2. multumim victore pentru informatii; sunt foarte interesante! altii-s tare secretosi… 😉

  3. Ciudat, mailul cred ca il acceseaza oricine fara probleme de pe computer, chiar si acum 😛

    Referitor la partajarea fotografiilor (si a orice altceva), trebuie sa gaseasca o metoda mai buna pentru a face astfel de manevre. Pentru ca daca se vor baza tot pe sincronizarea intre dispozitive, e prea complicat.

  4. Nu este deloc complicat. Exista un nou standard, DLNA de comunicare prin frecventa radio intre diferitele dispozitive, unele acceptand streaming de pe celelalte. Telefoanele mobile au inceput sa aiba implementat deja acest standard, ps3-u din cate stiu eu are si el iar firmele de electronice incep deja sa implementeze pe televizoare.Implementarea pe pc este mult mai simpla. Iar de la acceptarea streaming-ului la sincronizare nu mai este decat un pas. Sa nu mai vorbim ca in cativa ani, televizoarele vor fi/deveni echipamente all-in-one, adica adevarate computere, pe care putem accesa tot ceea ce tine de informare-divertisment.

Adaugă comentariu