Happyfish-LIftul1

Reteta sigura de esec in online-ul .ro: sa produci materiale video.
Cel putin pana acum, “televiziunile online”, lansate cu surle si trambite, au sfarsit prin a trage jenate obloanele.
Isi mai aduce cineva aminte de braintv.ro sau de evotv.ro?
La randul lor, site-urile extensii ale  mass-media traditionale (altele decat televiziunile-lider) au plasat in ultimii ani niste “improvizatii” in format video, in speranta ca vor capata un plus de trafic. Incercari esuate.
Probabil singurele zone in care clipul video se simte cat de cat bine in online-ul .ro sunt user generated content si viralul.

Daca in cazul site-urilor enumerate mai sus “producatorii” video au mers pe ideea improvizatiei – batandu-si la fel de mult capul ca in cazul inregistrarii unei nunti -, HappyFish procedeaza diferit: porneste de la realizarea impecabila (filmat, lumini, montaj, sunet plus actori, regizori etc profesionisti).
Dupa o masiva reorganizare a site-ului, HappyFish a lansat la sfarsitul saptamanii trecute primul episod din ceea ce declara ca este “un serial comic pe net”,  in speta Liftul. 
Cativa dintre amicii mei au spus ca s-au amuzat, altii au avut rezerve in privinta scriptului.
Nu obisnuiesc sa fortez interactivitatea pe acest blog cu intrebari directe, dar in acest caz fac o exceptie:
Voi ce parere aveti de Liftul? V-a amuzat? Vi se pare ok ca productie video pe net?

Ca supliment de emisiuni Happyfish  as mai semnala seria Bucharest Facts, semnata de englezul Rick.

9 Comments

 1. rezerve in privinta scriptului it is.

 2. pacat de brain.tv, cat despre despre evo ala… :-??

 3. Foarte slab ca script. Slab si ca joc al actorilor, aproape de jenant. Total ne-naturali. Ïnsa ca realizare tehnica, jos palaria.

  De unde se vede ca problema continutului video nu rezida atât în tehnica cît in calitatea scenariului si jocul actorilor. Cît despre daca-i ok sau nu ca si material pentru on-line: daca nu ne-am uita la asa ceva la televizor, de ce am face-o pe net? Aici e cheia!
  De ce se pleaca din start cu ideea ca online-ul trebuie sa accepte garbage, daca televiziunea traditionala nu accepta? Fa un video ca pentru difuzarea TV si succesul online va fi garantat.

  My 2 cents!

 4. parca ai fi blogatu :))

 5. aveam nevoie de inca un serial pentru tembeli pentru ca nu sunt destule la tv?

  mie personal mi se pare ca se incearca umorul ala fortat a la vacanta mare.

  dau o bere daca trece de 10 episoade 🙂

 6. Eu cred că problema serialelor/producțiilor video online românești este aceeași cu cele offline: lipsa de profesioniști.

  Sigur că avem actori buni, dar sunt actori DE TEATRU. Avem și regizori buni, dar sunt DE FILM. Când vine vorba de televiziune lucrurile sunt altfel. Iar pe online… ohooo, mai avem de muncit!

 7. eu vreau sa vad si continuarea. sincer, nu mi s-a parut chiar atat de rau, ba mai mult, in online marele beneficiu ar fi ca poti sa imbunatatesti.
  scenariul are cateva mici stangacii, dar nu e nici pe departe atat de catastrofic! iar cu actorii ce aveti? fac fff bine, mult peste ce se vede prin alte ograzi.

 8. Proiect interesant, dar prea “wannabe” pentru a putea genera macar niste schite de zambete. Parerea mea.

 9. […] de Zoso, el e obligat sa fie polemic, e prizonierul propriului brand. Dar, uite, tu ai pus o intrebare pe blogul tau despre “Liftul”. Mi se pare deplasat comentariul lui Florin Grozea care se afla […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close