Deutsche Telekom, INMC Frankfurt

Stirea asta ne priveste si pe noi: grecii de la OTE sunt majoritari in capitalul   Romtelecom si Cosmote. La randul lor, nemtii de la Deutsche Telekom(DT) detin un sfert din OTE si automat sunt si actionari la Romtelecom si Cosmote.
Retelele de comunicatii ale OTE sunt concentrate in Balcani si sudul Europei, exact zona in care DT nu avea cucerita o pozitie, altfel stand foarte bine in restul continentului si avand si conexiuni transatlantice. Prin  interconectarea retelelor de voce, internet si date se obtin avantaje strategice legate de controlul costurilor, eficienta investitiilor si expansiune regionala.
Pentru ca astfel de cuvinte nu suna prea sugestiv sa luam un exemplu: cineva care telefoneaza de la Atena la New York foloseste acum doar reteaua DT-OTE fara ca semnalul sa mai treaca prin retelele altor operatori, care ar fi cerut bani pentru asta.

Astazi, delegatia de vreo 26 de ziaristi romani (la care ma adaug si eu, in calitate de blogger 🙂 va fi primita la Bonn de conducerea Deutsche Telekom, prilej cu care speram sa aflam mai multe despre planurile nemtilor in Romania, inclusiv daca operatorul Cosmote se va rebrandui in T-Mobile. 

Vreti sa vedeti cum arata un centru din care se monitorizeaza/administreaza serviciile de telefonie si internet pe jumatate din planeta?

Aveti ocazia in filmuletul urmator pe care l-am facut ieri la Frankfurt la International Net Management Center  Deutsche Telekom din Frankfurt.
Cei cativa oameni urmaresc pe ecranul gigant de 72 mp cum functioneaza retelele  de date si voce continentale si intercontinentale ale DT si intervin daca apar probleme.  Centrul conecteaza peste 600 de operatori de telecomunicatii din toata lumea si este securizat impotriva dezastrelor, cum ar fi cutremurele.
Este practic “creierul” operatorului german.

4 Comments

  1. rebranding cosmote? asta ar fi un mare bonus, acum de criza, pentru agentii, daca vor lucra cu cineva din tara, bineinteles..

  2. :O))..ca la NASA…prea tare…

  3. Câţi jurnalişti români au plecat în delegaţie la Deutsche Telekom? « Dnecitit

    […] az’ dimi, ora 08:20, ora Bucureştiului, când am vrut să văz ce şi cum şi mai ales cine, singurul loc unde am putut afla ce se petrece cu avionul ăla de angajaţi români la organele de presă centrale deplasaţi la Deutsche Telekom, la invitaţia OTE, a fost aici:  https://www.victorkapra.ro/2009/03/20/deutsche-telekom-si-ote-si-au-interconectat-infrastructura/#com… […]

  4. Lipsesc oameni – cred că mai e un loc şi pentru mine!

    p.s. rebranding, bibelou de porţelan/te-aş dovedi odată-n an…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close