Închide

Ce vrei să cauți?

getVIRTUALnow: ce stiti despre virtualizare?

Ce va spune sintagma “virtualizare IT”? Multi dintre voi vor raspunde probabil: “ Nu prea multe.”
In aceasta situatie m-am aflat si eu pana pana cum cateva zile, cand am fost solicitat de
Snapshot, agentia de interactive si emerging media a McCann PR, sa concepem o campanie mai putin conventionala legata de solutiile de virtualizare oferite de Microsoft.

Mai precis, sa anuntam seminarul online “getVIRTUALnowcare va avea loc in 8 aprilie.

Inceputul a fost facut cu filmuletul de mai jos, primul dintr-o serie, in care “joaca” doi dintre evangelistii Microsoft Romania, Sebastian Vijeu si Zoli Herczeg .
Din culise: am folosit cateva obiecte adunate de prin sediul Microsoft si o camera video nu foarte noua. Toata treaba, inclusiv montajul, a necesitat doar cateva ore (mai complicat a fost sa gasesc un cablu iLink pentru transferul imaginilor din videocam pe computer
. Nu m-a interesat neaparat calitatea inregistrarii, ci in primul rand sa explicam cat mai clar, simplu si concis, cateva din elementele de baza ale virtualizarii.

La seminarul din 8 aprilie sunt invitati toti cei care au in grija infrastructuri IT si, bineinteles, servere. Nu trebuie sa plecati din fata calculatorului, pentru ca se va desfasura online. Tot ce trebuie sa faceti este sa va inscrieti aici .

Pentru amanunte gasiti mai jos info media despre seminarul getVIRTUALnow:


SEMINAR ONLINE: getVIRTUALnow – despre virtualizare: tehnologie şi aplicabilitatea ei

8 APRILIE 2009

Acum un an, pe 19 aprilie, se lansa în România un nou val de tehnologii Microsoft: Windows Server 2008, SQL Server 2008 şi Virtual Studio 2008. Tot atunci se anunţa că noul sistem de operare Windows Server 2008 cuprinde o tehnologie puternică de virtualizare: Hyper-V. În timpul care a trecut, tehnologia Hyper-V a fost adoptată în România de numeroase organizaţii, iar Microsoft a lansat un produs de administrare a serverelor virtualizate în mediile de business.

Pe 8 aprilie, seminarul online “getVIRTUALnow” este dedicat managementului virtualizării: cinci sesiuni în care se vor detalia tehnologia şi aplicabilitatea ei.

AGENDA:

· 11.00 – 12.00: Tehnologia Hyper-V: privire de ansamblu; Windows Server 2008 R2; disponibilitate maxima
· 12.30 – 14.00: Managementul infrastructurii virtualizate

· 14.00 – 14.30: Detalii de licentiere

· 16.30 – 17.30: Implementarea tehnologiilor de virtualizare Microsoft la Aquatim

· 17.30 – 18.00: Infrastructura virtualizata la Transcent Consulting


Pentru a participa la aceste seminarii online te rugăm să accesezi pagina evenimentului aici:
www.microsoft.com/romania/getvirtualnow

De ce virtualizare şi de ce acum?

În prezent virtualizarea este incontestabil una din tendinţele actuale în tehnologia informaticii. Iar acest lucru nu reprezintă o coincidenţă. Presiunea mare asociată reducerii costurilor determină managerii IT să acorde o mai mare atenţie dezvoltării infrastructurii tehnologice.

Optimizarea la toate nivelurile este un proces la care lucrează toate departamentele IT: spaţiu, echipamente, administrare, resurse umane etc. Tehnologia de virtualizare răspunde exact acestor nevoi actuale ale companiilor.

Pentru majoritatea specialiştilor de IT de astăzi, cuvantul ”virtualizare” evocă ideea de rulare a unor sisteme de operare multiple pe o singură maşină fizică. Aceasta reprezintă virtualizarea hardware, şi deşi nu este cea mai importantă metodă de virtualizare, este incontestabil cea mai vizibilă astăzi.

Ideea principală a virtualizării hardware este simplă: folosirea software-ului pentru a crea o maşină virtuală (VM) care să rivalizeze cu un computer fizic. Furnizarea mai multor maşini virtuale în acelaşi timp, permite rularea simultană a câtorva sisteme de operare pe o singură maşină fizică.

Multe dintre aplicaţiile folosite astăzi sunt create atât să ruleze, cât şi să-şi prezinte interfaţa de utilizator pe aceeaşi maşina. Microsoft Office este un exemplu, dar pe lângă acesta sunt şi multe alte exemple. Deşi această aplicaţie este sigură, de cele mai multe ori există şi minusuri. De exemplu, organizaţiile care administrează multe desktopuri trebuie să se asigure că orice fel de date de pe acele desktopuri sunt în siguranţă. Sunt de asemenea obligaţi să aloce bani şi timp pentru administrarea acestor aplicaţii permanente.

La Microsoft, virtualizarea înseamnă susţinerea departamentelor IT în a maximiza reducerile de cost şi în a îmbunătăţi continuitatea afacerilor. Aceste soluţii se adresează atât infrastructurii fizice, cât şi virtuale şi pot fi uşor administrate printr-o singură consolă.

O Platformă Cunoscută

Soluţiile de virtualizare Microsoft au la bază interfeţele Windows cunoscute, aliniate cu tehnologiile Windows. Având în vedere faptul că soluţiile au la bază platforma Windows, ele sunt susţinute de o reţea extinsă de parteneri experimentaţi ce pot răspunde rapid nevoilor clienţilor.

Economie şi Valoare

Prin intermediul Hyper-V în Windows Server& system center, virtualizarea companiilor cu tehnologii Microsoft poate costa mai puţin decât cu alte produse, ajutând la maximizarea recuperării investiţiei.

Avantajul virtualizării este durabil – avantajele economice sunt prea atractive pentru a rezista unei astfel de schimbări. Şi, pentru cele mai multe organizaţii nu există niciun motiv să nu profite de acest avantaj. Tehnologiile de virtualizare bine administrate pot imbunătăţi business-ul.

Microsoft are o vedere de ansamblu în acest domeniu, furnizând virtualizare hardware, prezentarea virtualizării, aplicarea virtualizării şi multe altele. Deoarece popularitatea virtualizării este în continuă creştere, este de aşteptat ca aceste tehnologii să devină piatra de temelie a computerizării moderne. “

Articole populare Ultima luna

9 comentarii Adaugă comentariu

  1. Super Ideea…O sa incerc sa fiu online pe 8.

  2. interesanta treaba, buna initiativa…ne-varteam in jurul „conceptului” asta de multa vreme: virtualizare, VPN, etc. si sincer, cand am intrebat un „specialist de la departament” de ce trebuie sa-mi instaleze virtuala pe masina ca sa pot folosi SQL nu m-a lamurit…mai mult, m-am suparat ca mergea mult mai incet…un seminar binevenit!
    preluam stirea, cu voia dvs. Profesorre! 🙂

  3. Bogdan, cugetliber: ne intalnim online pe 8 aprilie !

Adaugă comentariu