Închide

Ce vrei să cauți?

Mai aveti doua zile pentru a va inscrie la getVIRTUALnow

Va mai puteti inscrie gratuit, astazi si maine, la seminarul web getVIRTUALnow organizat de Microsoft Romania.
Participantii au ocazia sa castige, prin tragere la sorti, 2 telefoane HTC Touch HD.

La seminarul de miercuri, 8 aprilie, sunt invitati toti cei care au in grija infrastructuri IT si, bineinteles, servere. Nu trebuie sa plecati din fata calculatorului, pentru ca se va desfasura online. Tot ce trebuie sa faceti este sa va inscrieti aici .

Pentru comunicarea acestui seminar, am mai facut, in colaborare cu agentia Snapshot, un filmulet despre tehnologia Virtualizarii, cu trei dintre evanghelistii Microsoft: Gabi, Manu si Ovidiu.
Clipul a fost realizat dupa acelasi principiu al simplitatii: inregistrare video –30 min, montaj – 1 ora, am folosit doar obiecte aflate sau “fabricate” la fata locului.
A fost placut si de aceasta data, pentru ca oamenii de la Microsoft au un umor iesit din comun 🙂


 

Clipurile anterioare pe tema virtualizarii serverelor pot fi vazute aici.

Mai jos, gasiti informatii suplimentare despre seminarul de miercuri:

 

SEMINAR ONLINE: getVIRTUALnow – despre virtualizare: tehnologie şi aplicabilitatea ei

8 APRILIE 2009

Acum un an, pe 19 aprilie, se lansa în România un nou val de tehnologii Microsoft: Windows Server 2008, SQL Server 2008 şi Virtual Studio 2008. Tot atunci se anunţa că noul sistem de operare Windows Server 2008 cuprinde o tehnologie puternică de virtualizare: Hyper-V. În timpul care a trecut, tehnologia Hyper-V a fost adoptată în România de numeroase organizaţii, iar Microsoft a lansat un produs de administrare a serverelor virtualizate în mediile de business.

Pe 8 aprilie, seminarul online “getVIRTUALnow” este dedicat managementului virtualizării: cinci sesiuni în care se vor detalia tehnologia şi aplicabilitatea ei.

AGENDA:

· 11.00 – 12.00: Tehnologia Hyper-V: privire de ansamblu; Windows Server 2008 R2; disponibilitate maxima
· 12.30 – 14.00: Managementul infrastructurii virtualizate

· 14.00 – 14.30: Detalii de licentiere

· 16.30 – 17.30: Implementarea tehnologiilor de virtualizare Microsoft la Aquatim

· 17.30 – 18.00: Infrastructura virtualizata la Transcent Consulting


Pentru a participa la aceste seminarii online te rugăm să accesezi pagina evenimentului aici:
www.microsoft.com/romania/getvirtualnow

De ce virtualizare şi de ce acum?

În prezent virtualizarea este incontestabil una din tendinţele actuale în tehnologia informaticii. Iar acest lucru nu reprezintă o coincidenţă. Presiunea mare asociată reducerii costurilor determină managerii IT să acorde o mai mare atenţie dezvoltării infrastructurii tehnologice.

Optimizarea la toate nivelurile este un proces la care lucrează toate departamentele IT: spaţiu, echipamente, administrare, resurse umane etc. Tehnologia de virtualizare răspunde exact acestor nevoi actuale ale companiilor.

Pentru majoritatea specialiştilor de IT de astăzi, cuvantul ”virtualizare” evocă ideea de rulare a unor sisteme de operare multiple pe o singură maşină fizică. Aceasta reprezintă virtualizarea hardware, şi deşi nu este cea mai importantă metodă de virtualizare, este incontestabil cea mai vizibilă astăzi.

Ideea principală a virtualizării hardware este simplă: folosirea software-ului pentru a crea o maşină virtuală (VM) care să rivalizeze cu un computer fizic. Furnizarea mai multor maşini virtuale în acelaşi timp, permite rularea simultană a câtorva sisteme de operare pe o singură maşină fizică.

Multe dintre aplicaţiile folosite astăzi sunt create atât să ruleze, cât şi să-şi prezinte interfaţa de utilizator pe aceeaşi maşina. Microsoft Office este un exemplu, dar pe lângă acesta sunt şi multe alte exemple. Deşi această aplicaţie este sigură, de cele mai multe ori există şi minusuri. De exemplu, organizaţiile care administrează multe desktopuri trebuie să se asigure că orice fel de date de pe acele desktopuri sunt în siguranţă. Sunt de asemenea obligaţi să aloce bani şi timp pentru administrarea acestor aplicaţii permanente.

La Microsoft, virtualizarea înseamnă susţinerea departamentelor IT în a maximiza reducerile de cost şi în a îmbunătăţi continuitatea afacerilor. Aceste soluţii se adresează atât infrastructurii fizice, cât şi virtuale şi pot fi uşor administrate printr-o singură consolă.

O Platformă Cunoscută

Soluţiile de virtualizare Microsoft au la bază interfeţele Windows cunoscute, aliniate cu tehnologiile Windows. Având în vedere faptul că soluţiile au la bază platforma Windows, ele sunt susţinute de o reţea extinsă de parteneri experimentaţi ce pot răspunde rapid nevoilor clienţilor.

Economie şi Valoare

Prin intermediul Hyper-V în Windows Server& system center, virtualizarea companiilor cu tehnologii Microsoft poate costa mai puţin decât cu alte produse, ajutând la maximizarea recuperării investiţiei.

Avantajul virtualizării este durabil – avantajele economice sunt prea atractive pentru a rezista unei astfel de schimbări. Şi, pentru cele mai multe organizaţii nu există niciun motiv să nu profite de acest avantaj. Tehnologiile de virtualizare bine administrate pot imbunătăţi business-ul.

Microsoft are o vedere de ansamblu în acest domeniu, furnizând virtualizare hardware, prezentarea virtualizării, aplicarea virtualizării şi multe altele. Deoarece popularitatea virtualizării este în continuă creştere, este de aşteptat ca aceste tehnologii să devină piatra de temelie a computerizării moderne. “

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    A, nu! HTC Touch HD! Va rog frumos. Este un telefon extrem de lent, care pierde apeluri si are o proasta ergonomie. Eu il vand? Il vrea cineva?

Adaugă comentariu