Închide

Ce vrei să cauți?

portalul de bloguri

“Zilele trecute, încercam să beau o cafea chiar bună, în așteptarea trecerii unei jumătăți de oră. La masa de lângă mine, într-o engleză aberant de aproximativă un tip încerca să fraierească un străinez cu o banalitate încercată și fâsâită de ani de zile despre un portal de blog-uri care, nu-i așa, ar concentra tot traficul toturor blog-urilor din el și deci și-ar putea adjudeca publicitate la greu.
Ok, ideea e veche, n-a prins, oricum publicitatea e în căcat de vreo jumătate de an de când a început urgia asta economică de care încă reușim să facem abstracție, semn că economia s-a refugiat din nou în subteran, dar felul în care tipul mesteca fraze din cărți stupide care umplu librăriile și au soarta spotivilor de performanță, adică toată lumea vorbește cu entuziasm despre ele după care dispar pentru totdeauna în neant, îl ținea pe stăinez lipit de scaun.
Semn că șmecheria cu frazele prefabricate din cărți ține. “
de aici
si un  supliment ( detectat la comentarii)

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Se scrie „bloguri”, nu „blog-uri”. Cratima este folosită în limba română acolo unde are o funcţie, unde semnalează ceva. Însă în „blog-uri” ea nu are nici o funcţie, e pusă absolut degeaba, doar pentru a complica scrisul.

  bîrlog – bîrloguri
  blog – bloguri

  Toată lumea scrie „bloguri”, inclusiv MS sau Google în paginile traduse în română. Şi în DOOM 2 se spune acelaşi lucru, că nu se foloseşte cratimă la cuvintele străine care se termină într-o literă care se pronunţă în cuvîntul respectiv exact ca în română.

  ============================
  ataşare directă (fără cratimă) la cuvintele – chiar nedaptate sub alte aspecte – care se termină în litere din alfabetul limbii române pronunţate ca în limba română: gadgeturi [gheğeturi], itemuri [itemuri], trenduri [trenduri], weekenduri [uĭkenduri]);

  http://acad.ro/alteInfo/nouDOOM.doc
  =============================

 2. @Vapa – profesor/profesoara de gramatica cu prea mult timp liber din cauza vacantei? Trebuia sa comentezi pe blog-ul d-lui Pambuccian ca aici a fost doar citat, nu era clar? Sau mai nou trebuie corectate citatele?

  @Victor – nimic nou sub soare …

Adaugă comentariu