Cand am vizitat in primavara sediul central al Deutsche Telekom din Bonn, am auzit obsesiv in prezentari doua sintagme legate de viitorul comunicatiilor: internetul mobil este trend-ul secolului si media go IP.
Asa cum stiti, Deutsche Telekom este actionar la Romtelecom si Cosmote si beneficiile incep sa se vada pentru companiile romanesti.
Cosmote a facut o miscare interesanta astazi, prin lansarea portalului mobil “web’n’walk”, adaptare locala a unui produs al gigantului T-Mobile (divizia de comunicatii mobile a Deutsche Telekom).

webnwalk

Ce va oferi portalul?
– stiri din site-uri recunoscute ca mediafax.ro, hotnews.ro, zf.ro, dar si horoscop, meteo, schimb valutar
– acces la retele sociale ca Facebook si Twitter
Cosmote promite (inteleg din comunicat) trafic nelimitat pe acest portal la tarife ok, zic eu: 0,49 euro/zi (fara TVA) si abonament lunar de 2,99 euro (fara TVA).
Deocamdata, accesul la portalul “web’n’walk” se face la viteze GPRS. Cosmote are in plan servicii 3G  anul viitor.

informatii mai detaliate in comunicatul oficial:

“COSMOTE Romania lanseaza “web’n’walk”, un portal mobil complet, cu o selectie bogata de continut si care ofera access nelimitat la internet pe mobil. “web’n’walk” transfera experienta utilizarii Internetului pe telefonul mobil.
“web’n’walk” aduce clientilor COSMOTE Romania o flexibiliate mai mare pentru utilizarea Internetului pe mobil, semnificativ diferita de alte portaluri care restrictioneaza continutul, dar si avantajele utilizarii nelimitate a Internetului la o calitate optima si tarife avantajoase. Noul serviciu este primul pas in dezvoltarea unei solutii complete si a unui concept usor de utilizat pentru toti clientii COSMOTE.
Cu aplicatii care fac navigarea pe Internet facila, noul serviciu permite utilizatorilor sa gaseasca usor continutul pe care il cauta, fie ca este vorba despre informatii din aplicatii tip widget, site-uri sau descarcare de continut. In plus, COSMOTE a dezvoltat o lista initiala de 15 aplicatii tip widget recomandate, care ofera acces la cele mai recente stiri, informatii despre vreme, schimb valutar sau horoscop.
Mai mult, “web’n’walk” ofera acces la Facebook, Twitter, e-mail si alte site-uri de socializare.
“web’n’walk” functioneaza cu o versiune adaptata a Opera Mini si este disponibil pe infrastructura existenta GPRS. Utilizatorii trebuie doar sa aiba un telefon compatibil si sa isi activeze serviciul. In prezent, serviciul este compatibil cu peste 50 de modele de telefoane din portofoliul COSMOTE.
“web’n’walk” este disponibil prin intermediul a doua tipuri de abonament: zilnic si lunar. Pentru fiecare zi calendaristica de utilizare, clientii vor plati 0,49 Euro (fara TVA). Abonamentul lunar costa 2,99 Euro (fara TVA). Ambele optiuni ofera navigare nelimitata pe telefonul mobil.
“Internetul mobil si descarcarile de continut se bucura de un nivel de utilizare si popularitate in crestere in randul clientilor. Utilizatorii sunt interesati cu precadere de informatii referitoare la stiri, vreme, site-uri cu informatii utile, pe care le-am inclus in recomandarile noastre de aplicatii tip widget, disponibile in prima etapa de dezvoltare a serviciului. Vom continua sa extindem si  sa imbunatatim „web’n’walk”, adaugand mai mult continut relevant pentru toate categoriile de utilizatori”, a spus Gabriel Ionita, Senior Product & Services Development Manager COSMOTE Romania. “

7 Comments

  1. Nu aveau i-mode pana acum?

  2. Logatu: ba da, dar uita-l 🙂

  3. i-mode putea fi folosit doar de catre utilizatori care aveau “in dotare” un telefon compatibil cu serviciul asta (platforma inca exista, a fost “imprumutata” de la operatorul japonez NTTDoCoMo – care a si inventat & dezvoltat i-mode); web’n’walk pare sa fie raspunsul CosmOTE (D Tele) vis-a-vis de Orange World/Vodafone Live. Mi se pare funny faza cu “beneficiile aduse companiilor romanesti” (CST & RTC), mai ales ca din cate am auzit, Deutsche Telekom “curteaza” intens Zapp in Romania pentru a pune la punct partea cu serviciile de date (care e cam lipsa la CosmOTE). Pace

  4. edit: cand spun de DT si Zapp Romania ma refer strict la piata romaneasca, a nu se intelege ca DT cauta solutii pe la noi :).
    Mai nou aud ca partea de voce a fost luata deja in “custodia” Cosmote si ca abonatii Zapp existenti au de ales in a trece pe GSM sau a ramane pe CDMA. Ramane de vazut pana cand.

  5. asta inseamna ca ar fi cazu sa ne apucam si de cosmote sau ramanem pe vechi.. ?

  6. Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă , KronosBlog vă urează un călduros LA MULŢI ANI! Să aveţi multă bucurie alături de cei dragi! Fie ca anul care vine să însemne pentru tine o nouă treaptă pe care o urci. Îţi doresc o viaţa împlinită şi fericită! La mulţi ani!

  7. Vizitatei siteul pt detalii despre conectarea la internet pe pc prin web n walk

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close