Închide

Ce vrei să cauți?

CES 2010: Ce mi-as cumpara (I)

Am trecut pe la standul LG de la CES 2010 si am ales cateva minuni electronice asteptate in magazine in acest an. Criteriul selectiei a fost simplu: produse pe care visez sa mi le cumpar, daca nu anul acesta, macar la anul.

Un Home Cinema incredibil

HB994PK_1  

Sunt fascinat de acest sistem Home Cinema, HB994PK. Arata incredibil, ceea ce din poza se vede mai putin. Totul este wireless: nu te impiedici de niciun cablu (raman doar cele de alimentare). Se conecteaza la Internet. Reda muzica de pe iPod. Are player Blu-ray incorporat. Putere: 1000W. Un sistem de iluminare discret (Moon Lighting system) te calmeaza cand ajungi acasa. A luat premiul CES 2010 pentru cel mai bun sistem audio.

Primul DVD Player cu hard disc de 250GB si Wi-Fi
 
BD550_2

Ce faci cand muzica si filmele dau pe afara din hard discul computerului? De obicei, cumperi unul extern, transferi totul si te rogi apoi sa nu pateasca vreun accident si sa pierzi totul.
LG a venit la CES cu o idee mult mai practica: un hard disc (250GB) incorporat in intr-un player Blu-ray. Este primul de acest tip din lume, poarte numele de cod BD590 si in plus se conecteaza wireless la internet!
Juriul CES l-a premiat la doua categorii: Winner for Online audio/video content delivery si Winner for video components

Proiector 3D full HD

CF3D Side

LG il proclama drept “the world first Full HD Single Lens Type 3 Projector”, si se numeste LG CF3D. Dupa ce am stat la o coada destul de mare, am intrat in mini-cinema-ul montat la stand, mi-am pus ochelarii speciali si intr-adevar imaginile proiectate de CF3D erau nu numai “in relief”, ci si de claritatea HD. OK, si la ce ne-ar trebui noua un astfel de echipament acasa? Pai n-ati auzit ca in curand ne vom face singuri filme 3D? Cu ce le vom vedea?
Altfel, proiectorul poate fi folosit pentru prezentari business, evenimente etc. 
(va urma)

18 comentarii Adaugă comentariu

  1. foarte misto sculele.
    sa inteleg ca LG-ul X300 nu ti-a placut?:D

  2. #2 Comentariu nou

    Realizezi ca trebuie sa fii cel putin naiv sa crezi ca acel home cinema poate furniza 1000W putere audio… pentru asta ar trebui sa „suga” de la priza aproape 1,2 KW. Realizez si eu ca acest comentariu s-ar putea sa nu fie aprobat intrucat postul e reclama 🙂

  3. #3 Comentariu nou

    …urmeaza…

  4. #4 Comentariu nou

    ..iata ca ti s-a aprobat 🙂

  5. #5 Comentariu nou

    ..despre preturi nimic deocamdata…

  6. #6 Comentariu nou

    interesant DVD-ul respectiv. ai habar la ce preţ ajunge?

  7. @ Ciprian, nu sunt 1000W RMS..cred, mai degraba cred ca sunt 1000 PMPO

  8. Nu-mi place designul HC-ului. Prefer designul clasic celui futurist(chiar daca nu e in exces la acest LG).

  9. #9 Comentariu nou

    @Victor: multumesc pentru approval 🙂

    @Bogdan: Daca faci calculul dupa formula de pe Wikipedia, nici macar PMPO nu ar avea sanse sa iasa. Oricum, trecand peste problema puterii livrate, ma deranjeaza la sistemele astea turn faptul cau au difuzoare atit de mici incat nu sunt capabile sa presteze fidel la volum mediu/mare pe de-o parte; o alta buba ar fi ca auzi efectiv sunetul venind din 2 directii distincte: satelit si subwoofer – asta nu se intimpla la sisteme audio realizate cu incinte Full Range (la care sub-ul vine ca o completare la sistemul de sateliti – in cazul de fata este indispensabil).

    In schimb, thumb up pentru proiector (ca si caracteristici) dar citisem de un pret de vreo $10k 🙂

  10. @ Ciprian: sunt multe persoane pentru care design-ul unui sistem (si LG-ul arata foarte bine) conteaza mai mult decat fidelitatea. Si sa nu uitam de boxele wireless, foarte usor de asezat oriunde in camera sau living, fara batai de cap legate de fire etc.
    Si oricum, daca nu dai la maxim un astfel de sistem (momente in care s-ar putea sa experimentezi pierderea aceea a fidelitatii de care vorbeai) el se aude destul de bine.
    Nu ma intelege gresit, eu sunt adeptul boxelor de lemn care ofera o fidelitate superioara celor din plastic sau din alte materiale, dar prefer sa mai uit la jumatatea plina a paharului in general.

  11. Buna Victor,

    Linkul de aici:
    ne vom face singuri filme 3D?

    mie nu imi merge 🙂

  12. #12 Comentariu nou

    @Bogdan: Cu jumatatea plina a paharului sunt de acord, e o teorie otpimista. Boxele sunt wireless, dar cu toate astea trebuie sa le tragi fire de alimentare – deci n-ai scapat in totalitate de problema firelor. Dar, pana la urma, sistemul fiind unul audio, nu ar trebui sa-si faca perfect treaba pentru care e destinat (calitatea sunetului) si sa aiba minusuri la alte capitole (look, greutate, etc)? De-asta sunt circotas 🙂

  13. @ Ciprian: ai dreptate, mai trebuiesc alimentate si boxele dar ma refeream strict la firele audio dintre player si boxe; numai eu stiu cat m-am chinuit ca se le „ascund” acasa.
    Oricum, imi place cum arata dracia asta, are un design original, nou, modern. Nu am mai vazut pana acum vreun player home cinema sa fie incorporat intr-o boxa.

  14. #14 Comentariu nou

    Si-acum sa votam: 5 cabluri discrete pentru transport semnal audio de medie putere vs 5 cabluri de alimentare cu 220v a incintelor (traiesc cu speranta/presupunerea ca au lasat 8-12 metri de cablu pentru fiecare incinta, altfel e criminal sa mai vii si cu prelungitoare prin casa)

  15. @ Ciprian: off..da carcotash mai esti:D
    In primul rand cred ca sunt vreo 6 😀 adica cele 5 discrete audio + unul de alimentare. Nu mai zic ca s-ar putea sa fie chiar 7 daca si subwoofer-ul trebuie alimentat separat.

    Sa vedem ce o sa mai zici cand or descoperi astia alimentarea electrica fara fir 😀

    Tot trebuie sa recunosti ca sistemul ala arata..demential..

  16. #16 Comentariu nou

    Alimentare wireless: Au descoperit-o deja – au alimentat un Plasma TV wireless (individul care facea prezentarea s-a interpus intre sursa si destinatie ca sa arate ca nu dauneaza sanatatii), acel convertor era deja de dimensiunea unui laptop (adica mic in opinia mea) – eu zic ca se va ajunge curind la aplicatie comerciala in masa. Imi pare rau, dar nu mai gasesc link-ul demo-ului.

    Home Cinema: Cat timp nu as tine un sistem audio in vitrina, nu pot sa-l apreciez doar ca design si sa-i ignor eventuale defecte functionale, ci intotdeauna ca pe un „tot” (design, ergonomie, caracteristici, etc). Inca un cablu „la vedere”: conexiunea cu TV-ul (un inutil de lung cablu HDMI).

    Demential as caracteriza mai degraba Olympus Sound System 😉

  17. Da, stiu ca au descoperit deja alimentarea wireless.. M-am exprimat gresit.. Ma refeream cum ai zis si tu la aplicatii comerciale si in special ieftine.

  18. #18 Comentariu nou

    @Ciprian:

    Cred ca mai ai putin de cercetat pe net. Acel sistem poate sa scoata chiar mai mult de 1000W RMS si fara sa consume 1.2Kw curent electric asa cum spuneai tu. In caz ca nu stiai, un sistem audio contine o chestie, numita amplificator care tocmai asta face, transforma curentul electric in putere. Intradevar PMPO este o facatura (o inventie de marketing), in schimb RMS (root mean square) este ceva real, ce se poate calcula cu o formula matematica simpla pentru a afla puterea iesita constant. O alta intrebare, ai ascultat vre-unul din sistemele HT de la LG? Te intreb asta pentru ca ai pus sub semnul intrebarii fidelitatea, mai ales la volum mediu/mare, avand in vedere ca sistemele LG sunt singurele care asigura high fidelity pana la un volum maxim, si asta datorita lu nenea Mark Levinson care a avut grija sa le tuneze. Daca nu vrei sa fi naiv, e ok, dar de aici pana la a spune aberatii e cale lunga.

Adaugă comentariu