In week-end am inchiriat online, pentru prima data, un film high definition. De pe canapea, butonand telecomanda. “Banditele”, cu Penelope Cruz.
Am vazut in ultimii ani, pe la diferite targuri internationale de electronice de consum, demonstratii cu IPTV (televiziune prin Internet), dar nu credeam ca aceasta tehnologie va ajunge prea curand in Romania. De o saptamana insa, testez si eu acasa IPTV-ul de la Romtelecom, Dolce Interactiv. (Pana la 1 aprilie, puteti incerca si voi gratuit serviciul daca aveti o conexiune ADSL/VDSL).
IPTV este cu totul altceva decat serviciul clasic de televiziune prin cablu cu care ne-am obisnuit de ani buni. Voi scrie un post despre asta curand, iar pana atunci vedeti aici o prezentare.
Dincolo de cele 91 de canale dintre care 5 sunt cu imagine si sunet HD, Dolce Interactiv vine si cu aceasta posibilitate de a inchiria pentru 24 de ore filme, documentare, concerte, deocamdata in numar de 200 (suficiente pentru a privi vreo doua saptamani in continuu la televizor :) 
Pana la sfarsitul anului, in Filmoteca Dolce Interactiv vor aparea 1.000 de filme – a anuntat astazi, intr-o intalnire cu presa, Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom. Compania se va pozitiona in viitor ca important furnizor de entertainment digital.
Iata cum arata interfata prin care inchiriez filme:

IPTV Romtelecom Dolce Interactiv 

Altele intamplate si anuntate astazi:

 

Yorgos Ioannidis impreuna cu Joerg Zeddies, Director Executiv Comercial, Segment Rezidential (dreapta), au inaugurat  primul magazin Romtelecom, bazat pe un concept al gigantului Deutsche Telekom.

Romtelecom Yorgos Yoannidis, CEO, Joerg Zeddies, Director Executiv Comercial, Segment Rezidenţial

Magazinul este situat in Bucuresti, in apropiere de Piata Alba Iulia. Ideea e sa intri si sa testezi serviciile Romtelecom si Cosmote:

Romtelecom Concept Store Romtelecom Concept Store 2 Romtelecom Concept Store 3

– Saptamana aceasta, va fi lansat si magazinul online Romtelecom. Cumparatorii vor avea oferte si preturi speciale
– Romtelecom va extinde in acest an reteaua de fibra optica pentru a creste viteza oferita pana la 100 Mbps
– De la inceputul anului, Romtelecom a incheiat contracte de servicii de comunicatii cu inca 50 de companii mari, valoarea primelor zece contracte depasind cateva milioane de euro
– Compania va promova in continuare serviciul de supraveghere video, o solutie la cheie prin care monitorizarea este facuta online (ex: un manager poate vedea de acasa ce se intampla in sediul firmei sale).
– din 22 martie, Romtelecom vine cu noi oferte de broadband. Din comunicat:

“ Romtelecom va lansa pe 22 martie un nou portofoliu de servicii broadband, prin care actualele oferte vor fi simplificate. “Clienţii nu sunt preocupaţi de tehnologiile folosite, sunt interesaţi de experienţa în sine – adică să primească serviciile pe care şi le doresc, la viteza pe care o găsesc satisfăcătoare, la un preţ corect şi cu asistenţă tehnică de încredere atunci când au nevoie de sprijin. Facem tot ce putem pentru a le oferi clienţilor noştri aceste lucruri şi credem că noul portofoliu de broadband îi va ajuta să identifice mai uşor acel produs care să răspundă cel mai bine aşteptărilor lor, indiferent de tehnologia utilizată”, a mai spus Yorgos Ioannidis.

Cele trei pachete simplificate adresează toate segmentele de nevoi legate de utlizarea Internetului:

SURF – abonament pentru clienţii care folosesc ocazional internetul, cu viteze de 2 Mbps pentru download şi tarife începând de la 2,9 euro/lună, fără TVA;

PLAY – abonament potrivit pentru majoritatea utilizatorilor, oferind viteze între 4 şi 50 Mbps, în funcţie de tehnologia utilizată; tarifele încep de la 4,4 euro/lună, fără TVA;

POWER – acest abonament se adresează celor care folosesc intens internetul, cu nevoi ridicate de download care variază între 8 şi 100 Mbps, în funcţie de tehnologia folosită; tarifele lunare încep de la 5,9 euro/lună, fără TVA.

Alături de noua ofertă de broadband, Romtelecom mai lansează, ca un beneficiu pentru clienţii săi, două dintre cele cele mai bune produse de securitate online, Norton AntiVirus 2010 şi Norton Internet Security 2010, cu preţuri care încep de la 1 euro pe lună (fără TVA). Noii clienţi Clicknet vor beneficia de gratuitate pe o perioadă de 3 luni pentru oricare dintre cele două produse Norton.”

12 Comments

 1. sunt chiar HD?

  In speranta ca ai un 1080 curat acolo?

 2. Piticu: daca te refer la filme, imaginea este de o calitate comparabila cu cea oferita de canalele HD. Cum sa masor 1080 nu stiu 🙂

 3. Nu puteau sa ii spuna Cinemateca? Ori, are cineva copirait pe titlu?

 4. … nu toate filmele sunt de cinemateca 🙂

 5. ce te face sa crezi ca e mascata?

 6. Si cit costa reclama asta mascata, ca si la mine vine Pastele si vreau un cozonac mai bun ?

 7. J: am serviciul in teste pana la 1 aprilie si nu platesc inchirierea de filme. Nu am lista de preturi (voi intreba – ai dreptate, e o informatie importanta) insa pun pariu ca acestea nu vor trece de 2 euro/film (cam asta e tariful pietei la inchirierea de filme online)

 8. bun bun, ai inchiriat-o pe Peneloapa in film 24h dar cat a costat treaba asta?

  cum insa nu cred ca a costat sub 6-7-8 lei, ce sanse are pe piata romaneasca..

  ce tin preturi ridicate nu inteleg, n-ar prefera sa ia 4-5 lei de la orice amarat decat sa-l frustreze si sa-l trimita pe torrent?!

 9. Interesant, mi-au propus si mie in urma cu ceva timp un astfel de servciu, dar mi s-a parut irelevant si nu eram sigura tocmai de calitatile oferite.

  Partea cu cinemateca, e o idee foarte tare, mai ales persoanele care nu petrec atata timp in fata calculatorului si vad filme pe el..

  Asteptam detalii in continuare:)

 10. Off.. mai ca ma faci sa revin la serviciile Romtelecom. Dupa ce le-am parasit acum cativa ani buni. Super tare serviciul..

 11. Alistar Florica

  Buna seara !Oferta este foarte atragatoare dar este un vis greu de realizat in satu-Caciulesti com-Girov la 10km de Piatra Neamt !Dar vreau sa va rog sa-l intrebati pe domnul Yorgos Ioannidis daca cunoaste realitate din serviciile romtelecom ceia ce nu cred ,altfel ar lua masuri ,stie domnul director ca la un deranjament echipa vine la solicitare la 5 sau 6 zile ? Ca toate legaturile de la toate cutiile di sat nu sint izolate ? Ca acum doua luni am solicitat serv.Clicknet Play si nu au locuri la cutie pentru ca nu sint capabili sa schimbe un cablu de 500m sa mareasca locurile la cutie? Multumesc !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close