vodafone-3g-900mhz In sala de conferinte de la Marriot, Vodafone a asezat in dimineata aceasta indicatoare turistice: Varful Semenic – 7,2Mbps, Vama Veche – 7,2 Mbps, Sulina – 7,2 Mbps si altele asemenea.

Un mod vizual de a transmite ca, de astazi, putem sa ne conectam la net in zone izolate unde acest lucru era imposibil pana acum, cum ar fi la sate.
Vodafone a lansat serviciul de Internet mobil de mare viteza prin noua retea  3G UMTS 900, care dincolo de de datele tehnice promite:
-  acces la internet mobil cu viteze de pana la 7,2 Mbps (in 12.158 de localitati) sau de pana la 21,6 Mbps (in 16 mari orase), pentru 90 la suta din populatia Romaniei
– cartela preplatita pentru acest serviciu cu preturi de la 5 euro la 30 de euro, in functie de trafic si de durata de folosire:

10 zile cu 0,5 GB – 5 euro (maxim 3,6 Mbps).
10 zile cu 1GB – 7 euro (maxim 3,6 Mbps).
30 de zile cu 1GB – 10 euro (maxim 3,6 Mbps).
30 de zile cu 2GB – 14 euro (maxim 3,6 Mbps).
30 de zile cu 4GB – 20 de euro (maxim 7,2 Mbps).
30 de zile cu 8GB – 30 de euro (maxim 21,6 Mbps).

Oficialii Vodafone spun ca serviciul este potrivit pentru cei care au conexiune acasa, dar pleaca in concediu sau in deplasare in tara si nu doresc sa se complice cu un abonament de date pentru perioade scurte.
Aici puteti vedea care sunt zonele cu internet mobil din  Romania.
(sursa foto)

Preturi in detaliu si alte informatii gasiti mai jos. Daca aveti intrebari, lasati-le la comentarii si revin cu raspuns.

“La 5 ani de la lansarea serviciilor 3G in premiera in Romania, Vodafone ofera Internet mobil de mare viteza pentru 90% dintre romani, prin noua retea 3G UMTS 900

* Vodafone este primul operator mobil din Romania care dezvolta o retea 3G in frecventa UMTS 900 MHz
* Vodafone aduce cea mai extinsa acoperire de Internet mobil 3G, pentru 90%  din populatia Romaniei, inclusiv in zonele izolate, la viteze de pana la 21.6 Mbps
* Vama Veche, Sulina, Cabana Balea, Salina Praid, Varful Semenic, partia de schi Parang, Agapia, Cheile Bicazului, Paltinis, Transfagarasan si multe alte atractii turistice sunt acum sub acoperirea retelei Vodafone, cu viteze de pana la 7,2 Mbps
* Pentru utilizatorii cu nevoi punctuale de Internet mobil si nu numai, de astazi, este disponibila in toata tara Cartela Internet Vodafone, cu mai multe oferte avantajoase

Vodafone anunta lansarea la nivel national a serviciilor 3G in frecventa 900 MHz, oferind acces la Internet mobil pentru 90% din populatia Romaniei, la viteze de pana la 21,6 Mbps.

Vodafone Romania isi extinde portofoliul de Internet mobil cu servicii prepaid, prin Cartela Internet Vodafone, disponibila utilizatorilor din toata tara prin oferte incepand cu 5 Euro credit.

„Daca in urma cu 5 ani lansam primele servicii 3G din Romania, astazi, ne bucuram sa anuntam disponiblitatea Internetului mobil pentru 90% din populatia Romaniei, la viteze de pana la 21,6 Mbps, prin reteaua Vodafone. Noua noastra retea UMTS 900 MHz a fost dezvoltata pe parcursul ultimului an, printr-o investitie semnificativa, folosind o solutie unica in lume, prin modul in care imbina tehnologiile GSM si UMTS. Suntem primul operator din Romania care ofera acoperire nationala pentru serviciile de Internet mobil de mare viteza, inclusiv in multe zone din tara unde nu exista alte solutii de acces la Internet. Prin aceasta premiera, raspundem si nevoilor clientilor nostri din segmentul business, pentru care accesul national la serviciile de date mobile de mare viteza, dar si performanta retelei, sunt foarte importante. Acum, toti clientii nostri au la dispozitie servicii de comunicatii de cea mai buna calitate la preturi avantajoase, prin intermediul celei mai extinse si performante retele din Romania”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.    
 
Clientii Vodafone pot vedea foarte usor daca o anumita localitate din tara se afla in aria de acoperire a retelei de Internet mobil, accesand rapid harta disponibila online la www.vodafone.ro/acoperire.  

In plus fata de abonamentele Vodafone Internet Nelimitat, utilizatorii care prefera sa nu incheie un abonament sau cei cu nevoi punctuale de Internet mobil pot sa aleaga noile oferte Cartela Internet Vodafone. Noul serviciu se adreseaza utilizatorilor ocazionali ai serviciilor de Internet mobil, cum sunt: tinerii cu mobilitate mare si nevoi flexibile de acces la Internet, utilizatorii care au nevoie de o solutie suplimentara de acces la Internet, cei care calatoresc in tara pentru perioade limitate de timp, persoanele care vin din afara tarii si doresc sa foloseasca o solutie locala de conectare la Internet mobil pentru a beneficia de costuri mai avantajoase, business-uri sezoniere.

Cartela Internet Vodafone ofera clientilor acces instant la Internet de pe laptop sau PC, cu ajutorul unui modem USB, la viteze de pana la 21,6 Mbps, pe baza de cartela reincarcabila. Clientii beneficiaza de o experienta de utilizare usoara si inuitiva.
 
Cu Cartela Internet Vodafone, clientii au acces la o pagina web prin care pot sa isi reincarce contul de Internet, sa opteze pentru oferta de Internet cea mai potrivita si sa obtina informatii in timp real despre traficul consumat si valabilitatea ofertei.

Cartela Internet Vodafone este disponibila in doua variante: pachetele cu cartela reincarcabila si pachetele cu cartela reincarcabila + modem USB.

Pachetul ce include cartela reincarcabila si modemul USB poate fi achizitionat la pretul de 139,99 RON (TVA inclus).
Cartela Internet Vodafone se comercializeaza in orice magazin Vodafone, in magazinele partenere, precum si in punctele de vanzare a cartelelor prepaid.
90% dintre clientii serviciilor noastre de Internet mobil pot utiliza chiar de acum modemurile USB existente pentru a accesa serviciile 3G in frecventa UMTS 900 MHz. Clientii care au modemuri incompatibile vor avea posibilitatea sa le inlocuiasca gratuit, reinnoindu-si contractul Vodafone.
Tot astazi, Vodafone Romania extinde beneficiile noilor dezvoltari de retea catre parteneriatul cu SMURD, prin includerea de noi echipamente si servicii de comunicatii mobile in banda larga, in solutia de telemedicina existenta. In perioada urmatoare, Ambulantele SMURD vor putea sa transmita catre dispeceratul central si Spitalele de Urgenta, pe langa parametrii medicali, si imagini video ale pacientului, care sa faciliteze diagnosticarea, utilizand serviciile de date mobile de mare viteza ale Vodafone in toata tara, inclusiv in zonele izolate, putand interveni astfel mai eficient in situatiile de urgenta, si, in cele din urma, salva vieti. Parteneriatul dintre Vodafone si SMURD a inceput cu cinci ani in urma, contributia companiei depasind 860.000 de Euro pana in prezent.

Vodafone este primul operator care a lansat serviciile 3G in Romania, la 15 aprilie 2005, urmate de serviciile 3G broadband, in octombrie 2006. Serviciile HSPA+, cu viteze de pana la 21,6 Mbps, au fost disponibile comercial, in premiera in Romania, in oferta Vodafone, in septembrie 2009. Vodafone Romania ofera cea mai extinsa acoperire a serviciilor de date mobile de mare viteza: de pana la 7,2 Mbps la nivel national, si la viteze de retea de pana la 21,6 Mbps in 16 mari orase si zone turistice din Romania.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.663.000 clienti, la 31 decembrie 2009. Vodafone este cel mai mare grup international de comunicatii mobile din lume cu aproximativ 333 milioane de clienti, la 31 decembrie 2009. In prezent, Vodafone are divizii in 31 de tari pe 5 continente si aproximativ 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro. “

8 Comments

  1. Ai idee daca trebuie neaparat sa fii client Vodafone de voce sau altceva ca sa ai acces la cartela preplatita cu modem?

  2. … Nu, nu trebuie sa fii client Vodafone. Cumperi pur si simplu cartela sau cartela + modem

  3. HSPA/HSUPA/HSDPA la Vodafone sunt un soi de vaporware. Inca nu sunt in stare sa aduca 3G(aka 384kbps) in orae cu peste 30.000 de locuitori. Sincer nu le inteleg deloc politicile te rol-out si pricing. parca sunt de pe alta lume… Preturi mari, acoperire mica, echipamente nasoale.

  4. Katz, Otto: spune, dom’le, la ce oras te referi si dupa aia stam de vorba…

  5. La o prima amintire: Negresti Oas, Sighetu Marmatiei, Borsa, Dorohoi, Moldova Noua, Orsova…
    Deci: Intr-o retea in care nici macar 3G-ul nu are deployment 100% ma mira ca Vodafone are tupeu sa se laude cu 90% acoperire MobileInternet.

  6. Harta aia GoogleMaps pe care o dau ei pe site mi se pare cam trasa de par. Intr-o vreme cand ma mai jucam cu echipamente TEMS am comparat site survey-ul meu cu cel publicat si… nu tare se potrivea.

  7. Folosesc internet vodafone 3G. Sînt situat la 300 de metri de releu şi am vizibilitate directă. Am avut în permanenţă semnal excelent şi foarte rar very good. În ultima lună am avut numai semnal good sau chiar poor. Există o legătură între lansarea noului serviciu dr mare viteză şi scăderea semnalului la vachile legături 3G. Releul de care vorbesc este situat între Plopeni şi Slănic Prahova pe raza comunei Vărbilău. La sfîrşitul anului 2009 şi începutul anului 2010 legătura la internet a fost întreruptă total..

  8. in buzau a aparut cartela asta cu modem?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close