O lansare destinsa, fara prezentari Power Point si filmulete entuziaste de marketing, fara discursuri artificiale despre “misiunea noastra este satisfactia clientului”.
Foarte multi bloggeri, foarte putini (vreo doi) jurnalisti profesionisti (desi au fost invitati, dar se pare ca sunt mult prea munciti, descurajati si demotivati de starea industrial media pentru a mai veni la evenimente).
Aceasta a fost lansarea Kasperky Pure in Romania de aseara.

Am primit un exemplar la teste, dar pana sa il instalez,  dau cateva informatii din mapa de presa. Deocamdata mi-au atras atentia modulul Password Manager si aplicatiile de criptare si stergere a datelor.

– Kaspersky PURE contine toate optiunile si functiile intalnite in Kaspersky Anti-Virus si Kaspersky Internet Security, inclusiv tehnologia „Sandbox” pentru rularea aplicatiilor suspecte intr-un mediu virtual securizat inainte ca ele sa afecteze sistemul de operare.

– Target: adulti necasatoriti, familii, firme mici.

– Pentru parinti, include si un modul extins de Control Parental  (limitarea timpului pe care copiii il petrec la calculator, filtreaza accesul la anumite programe sau la Internet, atentionand parintii). Functia pentru controlul programelor mesagerie instant (IM) poate fi setata pentru a bloca mesajele ce contin limbaj vulgar sau alte informatii predefinite, precum adresa, numarul de telefon sau orice alte date personale

– Modul pentru backup, cu posibilitatea de a restaura starea initiala a fisierelor.  Acesta poate fi configurat pentru a face periodic copii de rezerva tuturor datelor din computer sau doar fisierelor alese de utilizator.
De asemenea, pot fi selectate pentru backup numai datele care au fost modificate de la ultima salvare, economisind astfel spatiul de stocare de pe hard-disk.
Versiunile anterioare ale fisierelor pot fi salvate in puncte de restaurare specifice, permitand astfel recuperarea lor in cazul pierderii accidentale a datelor.

Licentele Kaspersky PURE sunt disponibile pentru unul, trei sau cinci calculatoare. Instalarea si configurarea unei solutii de securitate pentru o retea de mici dimensiuni, scanarea malware, precum si backup-ul sau setarea controlului parental pot consuma mult timp, dar cu ajutorul Kaspersky PURE aceste actiuni pot fi realizate foarte usor de un singur administrator, de la orice PC din retea. Cu doar cateva click-uri, utilizatorii pot vizualiza nivelul de securitate pentru intreaga retea, in timp ce rapoartele generate automat ii informeaza asupra ultimelor modificari si evenimente legate de siguranta computerelor.

– Modulul Password Manager din Kaspersky PURE ajuta utilizatorii sa selecteze parole unice si puternice pentru e-mail, blog, forumuri, conturi de online banking si, cel mai important, le insereaza automat in timpul procesului de autentificare. Programul de management al parolelor poate fi setat sa porneasca automat sau manual, in functie de preferintele utilizatorului si poate fi controlat prin intermediul telefonului mobil, cu ajutorul conexiunii bluetooth. De exemplu, cand terminalul cu bluetooth pornit se afla in raza de actiune a computerului, Kaspersky PURE il va detecta si va debloca automat intreaga baza de date cu parole.

– Datele si informatiile personale stocate pe hard-disk sau pe stick-uri USB nu sunt amenintate doar de pericolele online, deoarece pot fi fizic furate sau pierdute. Cu ajutorul optiunii de criptare a datelor, disponibila in Kaspersky PURE, nimeni si nimic nu poate citi informatiile de pe hard-disk atunci cand are loc una din situatiile de mai sus. Utilizatorii nu trebuie decat sa faca backup fisierelor deja criptate cu ajutorul Kaspersky PURE, iar daca doresc sa stearga anumite informatii folosind modulul pus la dispozitie de solutia Kaspersky Lab, pot fi siguri ca acestea nu vor mai putea fi recuperate nici prin intermediul unor tehnici avansate.

Interfata Security+ a Kaspersky PURE permite setarea personalizata a securitatii sistemului si a browser-ului. Produsul analizeaza toate setarile ascunse sau omise si atrage atentia utilizatorului atunci cand acestea devin o amenintare pentru viata digitala a utilizatorilor.
Kaspersky PURE poate fi cumparat online pe www.kaspersky.ro/magazin si de la partenerii Kaspersky Lab Romania http://www.kaspersky.ro/partners .

1 Comment

  1. […] securitate integrată, încardul unui eveniment lipsit de orice ”fiţe” corporatiste, aşa cum notează şi Victor Kapra, unul dintre numeroşii bloggeri prezenţi alături de cei doi jurnalişti la lansare. Evenimentul […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close