Bloggerii au fost folositi intens ca vector de comunicare pentru lansarea televizoarelor 3D in Romania.
LG a organizat o petrecere exclusiv pentru ei, Samsung le-a trimis acasa cate un televizor 3D in teste, Panasonic i-a invitat, alaturi de jurnalisti, la lansare.

In fine, Sony si-a rezervat ziua de vineri, de dimineata pana seara tarziu, pentru a reprize de demonstratii cu aceste gadgeturi,  intr-un hotel retras din Bucuresti, la care a fost invitata si social media.

Sony BRAVIA 3D - Kaka Sony va intra ultimul in magazinele romanesti cu televizoarele 3D, insa “la timp pentru primul Campionat Mondial FIFA care va fi filmat in 3D”, ceea ce inseamna in iunie.
(Sony a semnat un parteneriat cu FIFA pentru inregistrarea meciurilor campionatului mondial din Africa de Sud si va proiecta trial-uri in magazine din lumea intreaga, apoi va scoate la vanzare Blu-ray-uri cu respectivele partide).
La demo-ul de vineri am vazut cateva minute de fotbal in 3D, iar senzatia este colosala, in comparatie cu actualele transmisii HD. Nu am cum sa o descriu, pentru ca nu poate fi descrisa prin cuvinte, desi am vazut doar niste inregistrari convertite din 2D in 3D. Cum vor arata oare meciurile filmate cu camere profesioniste 3D !?

Sony a punctat si cu cateva secvente 3D din jocuri, care de asemenea sunt fascinante.
(Totusi, asa cum observa si Alex, este ciudat de ce demo-urile 3D ale Sony au fost adesea lipsite de iluzia evadarii obiectelor din ecran care se indreapta spre tine, imaginile reducandu-se la efectul de relief in adancime.)

Oricum, cred ca jocurile si fotbalul vor fi argumente serioase pentru video 3D, mai ales in cazul celor care nu se prea omoara dupa efectele speciale din filmele de mare buget, din ce in ce mai stupide ca subiect si poveste :)Sony insista pe avantajul ca este nu numai producator de electronice hi-end ci si unul dintre marii producatori mondiali de de entertaiment (Sony Pictures, Sony Music etc) si, data fiind lipsa actuala de continut 3D, spune ca in acest an va impacheta produsele (televizoare cu achelarii activi corespunzatori, plus playere Blu-Ray ) si cu filme 3D. Adaugati la produsele/serviciile Sony si consola PlayStation care se pregateste si ea de 3D.

M-a interesat daca si cand vom vedea in magazine camere video 3D pentru utilizatori obisnuiti, pentru ca hardware pentru prelucrarea unor astfel de inregistrari avem deja. Sony lucreaza la lansarea acestui produs, dar nu poate da un termen anume pentru lansarea comerciala.
Primul model 3D pe care Sony il va aduce in magazinele romanesti este Bravia HX800. Pretul nu este stabilit deocamdata.

Pe acelasi subiect, cititi si aici.

6 Comments

  1. si cine va transmite in 3d ?
    sau le vei putea cumpara doar pe blueray ?

  2. … blu-ray deocamdata, apoi si televiziuni

  3. Se pare ca prima transmisie 3D live din Romania va fi Rolland Garros din 23 mai-6 iunie,doar ca va fi in cateva mall-uri.

  4. AlexB: da, Panasonic are asa ceva in plan

  5. Da despre asta vorbeam si noi dupa ce am vazut demo-urile la Sony. Dezavantajul major e dimensiunea ecranului care reduce foarte mult din efect. La cinema nevazand marginea te transpui cu usurinta in actiune si efectele sutn cu mult mai intense.

    Aici au fost doar cateva momente cand aveai senzatia ca iese ceva din ecran..oricum inovatia este binevenita, insa momentan in lipsa content-ului si avand in vedere puterea de cumparare a romanilor e mult sa vorbim de TV 3D in Ro deocamdata.

  6. nu cred ca aceste televizoare 3d vor inlocui salile de cinema 3d imax

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close