Start&Grow Cunosc destui oameni care au pornit in ultimii ani o afacere si, dupa perioada aceea frumoasa de entuziasm si incredere, incet-incet s-au dezumflat si au esuat.

Ideea site-ului de business startups.ro e interesanta in acest context: vor fi alese patru companii aflate la inceput de drum (cate una din IT&C, Retail, Servicii, Productie) si timp de 8 luni vor fi ajutate sa creasca si sa evite greselile de strategie.
Cum? Antreprenorii selectati in program primesc gratuit un sprijin coerent, pe termen lung, din partea unei echipe de mentori, consultanti si furnizori de servicii si produse de business din Romania (lista mentorilor si a companiilor implicate, sunt nume grele!)
Cei selectati au acces la un numar lunar de ore de consultanta de specialitate, resurse operationale si intalniri  in care primesc sfaturi.

Concret, cele patru companii selectate vor primi:
– acces la finantare
– spatiu de birou
– servicii si produse software/IT&C
– servicii juridice, fiscale si contabile
– servicii de PR&Comunicare
– consultanta in resurse umane
– consultanta strategica de business
– consultanta de management financiar
– consultanta in vanzari, cercetare de piata si marketing
– acces la o echipa de coach/mentori si oameni de afaceri cu experienta care sa le fie
aproape cand au nevoie de un sfat sau de un sprijin in a gasi directia potrivita.

Pot intra in procesul de selectie antreprenorii care tocmai incep o afacere sau care si-au lansat proiectul cu cel mult sase luni in urma.
Evolutia proiectelor din Start&Grow va fi urmarita si mediatizata de startups.ro prin publicarea de articole si interviuri, asadar vom asista la un adevarat reality show online pe teme de afaceri.
Proiectul e realizat in colaborare cu Microsoft Romania.
Daca aveti intrebari, le puteti lasa aici sau pe startups.ro, la comentarii. Veti primi raspunsuri cat se poate de repede.

6 Comments

  1. Laudabila initiativa! Totusi, nu cred in proiecte nasite de prea multi complici. Copilul ramane cu buricul netaiat, cand apar atatia nasi cuprinsi de bune intentii. Acei “blue angels” din afara au propria lor ratiune de a “ajuta” companile start-up. Se pot studia sistemele de afaceri din Israel, USA, UK, Germania, Italia, Spania. De ce inventam noi roata in forma patrata? Ca sa mai facem inca o campanie de presa? Qui prodest?

  2. Ion: Hai sa vedem cum se desfasoara etapele urmatoare (selectarea, primele articole despre start-up-uri etc) si revenim atunci cu concluzii.
    Personal, nu cred ca mentorii inscrisi in program isi pot asuma esecuri….

  3. Interesant. Cred ca are viitor. E bine sa nu plecam cu pesimism la drum…

  4. Cine a zis de pesimism? Eu sunt doar realist. Am mai vazut o emisiune la TVR care a fost super-mediatizata si la care participau numai nume “mari” de ingeniosi oameni de afaceri neaosi. A produs vreo mutatie super-emisiunea de pe TVR la nivelul primar al mentalului colectiv al micilor intreprinzatori? Ioc! Fratilor, nu vedeti ca sistemul e busit? De la legi, administratie, taxe, impozite… Suntem, intr-adevar pe drumul bun (slava UE) insa cred ca ne indreptam cu mare viteza intr-o directie total gresita. Trebuie carmit la 180 grade. Cum? Im episodul urmator…

  5. Ion: emisiunea de care vorbesti avea un format standard importat iar concurentii erau probabil selectati 🙂 de producator astfel incat sa asigure show-ul si audienta; de aceea apareau atat de des frizeri de catei dornici sa obtina fonduri de investitii. Proiectul asta este, cel putin declarativ, cu totul si cu totul altceva.
    Cat despre sistem, ai perfecta dreptate!

  6. Asa e Victore, insa acei smecherasi ce se “dadeau in barci” ca ofera bani tugulanilor care vor sa inceapa o afacere s-au decredibilizat. Ar trebui ei sa stea acasa cel putin o vreme, cum trebuia sa procedeze si securistii si comunistii dupa ’89. Sa adopte pozitia mucles, cel putin o vreme. Da’ de unde?! Si mai abitir se avanta “blue angel”-ul vopsit pe ecrane si da declaratii si face spume… Suntem prosti sau numai ne facem?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close