Dintre aplicatiile Windows Live, am folosit pana acum doar Writer (pentru blog), Movie Maker si Photo Gallery (pentru o rapida si minima editare a fotografiilor).
Microsoft a lansat recent, in varianta beta, o noua editie a Windows Live Essentials (pe care o puteti descarca de aici).

Zilele trecute, Tomas Koska, Online Lead Consumer & Online International Microsoft CEE, mi-a povestit cate ceva despre ce aduce nou aceasta suita. M-am dus oarecum sceptic la intalnire (este de notorietate faptul ca Microsoft nu prea a mai reusit sa puncteze decisiv in online-ul mondial de la trimiterea in ridicol a Netscape acum cativa ani). Sau nu a reusit sa comunice eficient.
Insa la final am plecat convins ca prin noile facilitati ale Windows Live Microsoft recupereaza teren.
Schimbarile sunt multe, asa ca vi le voi povesti pe rand. Astazi am ales noul Hotmail-ul: posibilitatea de a trimite atasamente de pana la 10GB intr-un singur mail, editarea online a documentelor si o comparatie cu serviciile similare ale Google.

Limita pentru un singur atasament: 10GB

Utilizatorii Hotmail vor putea trimite documente (inclusiv fotografii) care sa insumeze 10GB intr-un singur atasament, deci intr-un singur mesaj. De pilda, 200 de prezentari PowerPoint a cate 50MB fiecare.
Destinatarul mailului cu 10GB de date, fie ca e utilizator de Hotmail, Gmail, Yahoo! Mail sau altele, primeste un link catre Windows Live SkyDrive (serviciu online gratuit de stocare date in limita a 25GB) astfel incat nu-i incarci mailboxul. Doar cei care au primit mailul au acces la folderul respectiv.
O comparatie cu Gmail in filmul acesta:

Calitate identica cu cea din Office pentru documentele deschise online
Atunci cand primesti pe Hotmail un document atasat (Word, Excel or PowerPoint) il poti deschide in orice browser, indiferent daca ai sau nu Microsoft Office instalat pe computer, datorita integrarii Hotmail cu Office Web Apps.
Important este ca atasamentele deschise online au o fidelitate si calitate grafica identice 100% cu cele deschise in aplicatiile Office, lucru important mai ales in cazul PowerPoint.
O cale confortabila de a avea acces de oriunde si oricand si de pe orice computer la documentele tale este sa ti le trimiti singur pe propriul cont de Hotmail.

Editare in browser
Documentele deschise ca atasament in Hotmail pot fi editate fie direct in browser (cu Office Web Apps) fie in Office-ul instalat pe PC-ul tau. Daca alegi sa lucrezi in browser, toate formatarile documentului original se pastreaza si se salveaza „in the cloud”.
Cu noul Hotmail ii poti invita si pe altii (inclusiv pe utilizatorii de Gmail si Yahoo!Mail) sa editeze sa lucreze pe documentele tale, cu conditia sa aiba un Windows Live ID, ceea ce nu e deloc complicat.

Revizuire document direct in Hotmail
In cazul in care primesti de la cineva un document (in atasament) si ti se cere sa faci completari, comentarii etc, solutia era sa salvezi documentul, sa il deschizi, sa il editezi, sa-l re-salvezi si sa-l re-atasezi. Acum poti sa lucrezi pe document direct si sa-l retrimiti fara fara sa mai faci aceste operatiuni, direct in fereastra Hotmail.

Recuperare variante document
In cazul unor editari online repetate pe un document, datorita noului Hotmail poti obtine oricand variantele intermediare, prin file managementul Windows Live SkyDrive.

Nota: Inca nu am terminat de testat Windows Live Essentials. Acest material este realizat pe baza prezentarii Microsoft. Pe masura ce voi verifica noile aplicatii, voi reveni cu pareri personale despre ce functioneaza si ce nu.

Daca aveti anumite intrebari, curiozitati specifice despre o anumita functie, la comentarii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close