Închide

Ce vrei să cauți?

TAROM: Prima campanie de imagine in 56 de ani, inclusiv online

Poate voi stiati, eu nu: acum mai bine de  50 de ani, pe cand avioanele nu erau atat de sigure ca astazi, pilotul Paul Mitu a aterizat in Atlantic cu un Tupolev 154 al companiei TAROM şi a salvat 186 de oameni.
In 1962, un avion TAROM de tip Il-18, aflat deasupra Marii Egee, in pana totala de motoare, a reusit sa aterizeze pe burtă pe un teren agricol în Cipru.

Istoria TAROM a inceput in 1920. Atunci, la sugestia lui Nicolae Titulescu s-a infiintat Compania de Navigaţie Aeriană Franco-Română (CFRNA), prima companie aeriană comercială din istoria aviaţiei. Primele zboruri au loc pe ruta Bucureşti – Paris, în 1922 realizându-se prima linie aeriană transcontinentală din lume: Paris – Bucureşti – Istanbul.

Actuala denumire a companiei aeriene nationale a aparut in 1954.

De astazi veti vedea acest spot pe TV; va fi completat de campanii interactive pe Internet, machete de presă, spot radio, prezenta outdoor şi indoor, proiect special în cinema şi campanie de PR.

Ruxandra Brutaru, President and CEO TAROM

Studii recente de piata arata ca romanii au incredere in TAROM, fiind prima optiune atunci cand calatoresc cu avionul, dar il simt ca pe un brand prafuit.

„Un brand cu o asemenea istorie riscă să fie perceput ca fiind conservator, aşa cum o demonstrează studiile de cercetare.

Alianţa cu SkyTeam (in iunie a.c., grup din care fac parte KLM, Air France, Delta, n.n.), orientarea companiei către segmente de public mai tânăr şi noua campanie de comunicare vin să schimbe această percepţie” – Ruxandra Brutaru, director general al TAROM (foto).

Bugetul actualei campanii este de 0,02-0,03% 0,2-0,3% din cifra de afaceri a TAROM (193 milioane euro in 2009) – a precizat Ruxandra Brutaru.

 

 

    Andreea Petria - imaginea Companiei TAROM Andreea Petria - imaginea Companiei TAROM
Foto: Andreea Petria (22 de ani) – noua imagine a Companiei TAROM

PS: Intalnirea informala de aseara cu reprezentantii Tarom a fost deschisa de o “delegatie” a bloggerilor de la Lecturi Urbane care a citit texte despre placerea de a calatori.

11 comentarii Adaugă comentariu

  1. Am zburat putin cu Tarom, dar mi-au lasat o impresie foarte placuta.

  2. Eu am zburat cu Tarom către Madrid, iar apoi a erupt vulcanul și mi-a plăcut cum – în mijlocul nebuniei generale – s-au străduit să fie transparenți și prompți. Într-un final, după 2 zile de întârziere, ne-am întors în București cu aceeași cursă Tarom și totul a fost ok:)

  3. Am respect pentru Tarom si ma bucur ca vor sa se faca auziti. Deja preturile pe aer sunt mai avantajoase decat cele pe uscat…

  4. Foarte reusita reclama lor, chiar mi-a placut.

Adaugă comentariu