Închide

Ce vrei să cauți?

Sony: Noul Vaio Z este cel mai bun laptop de business din lume

Taiju IshikawaSony Vaio Z este cel mai bun laptop de business din lume! – a spus Taiju Ishikawa, Romania Branch Manager Sony Central and Southeast Europe, in aceasta dimineata la prezentarea noii serii de notebook-uri a acestui brand.

Iti trebuie ceva curaj sa rostesti propozitia asta asta. Toata lumea s-a obisnuit cu exagerarile de marketing si nu prea le mai ia in seama, iar modelele de laptopuri de top sunt cu zecile.
Are dl Ishikawa argumente pentru aroganta de a proclama Sony Vaio Z drept „cel mai”?

Sa vedem:
– Sony Vaio Z vine echipat cu procesorul Core i7-640M, cel mai nou si puternic creat de Intel

–  in locul hard disk-ului clasic cu componente mecanice, Sony a ales patru unitati SSD legate in RAID (256GB). Avantaje: transfer al datelor de 6 ori mai rapid decat in cazul unui hard disk obisnuit (5400 rpm) si 30% din spatiu economisit. Plus, protectie mai buna la socuri

– memorie: 6 GB DDR3

–  greutate de 1,47 kg, cu 5% mai mica decat Sony Vaio editia 2009

– fabricat in Japonia

– doua placi grafice a caror mod de utilizare se schimba automat sau manual in functie de necesitati: Nvidia GeForceGT330M (1GB DDR3 VRAM) plus Intel HD Graphics. Excelent pentru video HD, jocuri, editare foto/video dupa cum vom vedea

Sony Vaio Z 2010

ecran full HD (1920×1080), cu gamut 96% Adobe RBG, 13 inci, 16:9

– carcasa de fibra de carbon si elemente de structura din aluminu frezat si finisat manual

– acces pe baza de amprenta

– docking station pentru conectarea rapida a perifericelor la birou

– excelent pentru munca de birou, Sony Vaio Z este potrivit si pentru relaxare.  Ruleaza filme HD ( Blu-ray burner incorporat) dar si jocuri (la prezentarea de azi s-a facut o demonstratie cu Modern Warfare)

Super testate in fabrica: Inainte de a pleca in lume, laptopurile Sony Vaio sunt supuse la  40 de teste:

Z_P02_disassemble_02

* teste termice – notebook-urile sunt inchise intr-o camera si testate pentru 24 de pe o plaja de temperatura de la  minus 40 grade C pana la  plus 60 grade C la o umiditate de 95%

* teste pentru praf –  “bombardarea” produselor cu praf pentru o ora, pentru a afla in ce fel este afectata racirea

* teste pentru componente –  ecranul seriei VAIO X este deschis si inchis consecutiv de 5000 de ori

* teste de presiune – notebook-urile Vaio realizate din magneziu si fibra de carbon sunt supuse unui soc hidraulic pentru a verifica daca carcasa atinge placa de baza si circuitele interne – pana la 150kg forţa pentru Vaio X
* Teste de cadere –  noul Vaio P rezista la o cadere pe ciment de la o distanţa de 127cm, din diferite unghiuri, in timp ce seria Vaio X a fost testata pentru caderea pe colţuri de la o distanţa de 90 cm de 5000 de ori.

* Teste pentru Wireless – testarea intensa a modulelor de recepţie Bluetooth, Wireless LAN, Wireless WAN si WiMax folosind antene diferite pentru o ajustare precisa.

* Teste de emisie electrica – verificarea nivelelor de radiaţie electromagnetica pentru a verifica ca notebook-urile sunt sigure pentru a fi folosite.

Pret Sony Vaio seria Z: 15.000 de lei (uf!). Variantele basic incep de la 8.200 lei

Odata cu notebook-ul Z, au fost prezentate noile opt serii de laptopuri multimedia (Vaio F, Vaio EB, Vaio EA, culori rosu, alb, albastru si verde), ultraportabile (Vaio P si Vaio M) si de business (Vaio Z, Vaio S si Vaio Y), cu cateva imbunatatiri interesante fata de editia anterioara a Sony Vaio .

Articole populare Ultima luna

13 comentarii Adaugă comentariu

 1. Da. Mi l-as dori si eu. Mult chiar. Dar la banii astia, mai asteptam :).

 2. m-am jucat cu o astfel de minunatie (varianta de baza). dif de la 8000 ron pana la 15000 nu merita, sunt mult beneficii care depasesc necesitatile curente (atat pe parte de hard) cat si constructie (design carbon, signature etc)

  l-as lua oricum 🙂

 3. La banii astia nu se merita. Peste 1 an sau 2 apare altu mai ieftin si de 2 ori mai performant. Parerea mea.

 4. Ceea ce toata lumea omita sa spuna este faptul ca,in cazul in care nu esti plin de bani si ahtiat dupa gadgeturi de ultima ora, nu prea ai nevoie de asa ceva. Cu o suma mult mai mica iti poti lua un notebook decent cu care sa faci tot ce vrei (vorbesc din proprie experienta). Acum haideti sa ne intrebam (retoric) cu totii : cat la suta din pret reprezinta logoul care se gaseste pe acest laptop ?

 5. #5 Comentariu nou

  parerea mea este ca cu bani astea as putea sa cumparun calculator mai performant de cat e laptopul . incep sa apara culculatoare 6GB DDR3 nu merita

 6. #6 Comentariu nou

  Cine nu si l-ar dorii dar cu banii astia iti iei masina bunicica

 7. #7 Comentariu nou

  Bine,bine, dar care este celmai si cel mai bun leptop din lume?

 8. #8 Comentariu nou

  cel mai bun laptop din lume este alienware m18x. Inntrati pe emag.ro si o sa il vedeti doar ca are un pret exagerat(240 de milioane). Este si gigantic din punctul meu de vedere(18,4 inch) dar este si cel mai bun laptop care a existat vreodata.

 9. #10 Comentariu nou

  Da, Edy, un „monstru” foarte puternic, dar la 5 kile jumatate e greu si sa-l muti prin casa 🙂
  Aici vorbim de ultraportabile 🙂

 10. #11 Comentariu nou

  Da, ai dreptate dar intrebase leo care este cel mai bun laptop din lume si i-am raspuns dar totusi exista si laptopuri mai bune ca sony vaio z si la preturi mai mici si nu laptopuri gigantice si extrem de puternice, ci laptopuri normale care pot fi considerate laptopuri business.Nu zic ca acest laptop nu e bun, e chiar foarte bun.

 11. MacBookPro e tatal laptopului asta, doar ca in Sony nu au incaput 2G RAM, care au ramas pe dinafara, iar Apple ofera la banii astia si Softul! Sic!!!

 12. #13 Comentariu nou

  am si eu un sony seria z si mai ieftin.pret.4000ron.Galati.

Adaugă comentariu