Gabriel Gidea - KingstonPolonezul Pawel Smigielski, manager regional pentru Europa de Est al Kingston Technology – liderul mondial independent in produse de memorie, priveste pe fereastra spre Piata Lahovary si vorbeste entuziast despre potentialul Romaniei ca piata.
Am mai auzit atat de des chestia cu „potentialul” – mai ales pana in criza care a inceput sa se arate la sfarsitul anului 2008 – incat sintagma s-a demonetizat pana la ridicol si e riscant sa o repeti in aceste vremuri.

Si totusi ce il face pe Smigielsky sa fie increzator si sa sugereze ca piata romaneasca va creste, cu conditia ”sa fie lasata in pace de guvernanti”?
Vanzarile Kingston in Romania – vezi la final descrierea companiei – au crescut anul acesta cu 13% fata de 2009,de la 9,3 milioane dolari la 10,5 milioane USD. P
Poate vi se pare putin, insa cifra merita pusa in contextul pietei interne totale de IT&C care anul acesta este in corzi.
Potentialul este justificat in business plan-ul pentru 2011 al Kingston in care sunt subliniate cheltuielile extrem de mici pe care un roman le face in medie cu achizitionarea produselor Kingston: daca aceastea sunt de 2,4 $ in Cehia si de 0,8$ in Bulgaria, in Romania abia ating anul acesta 50 de centi.

„După 5 ani de prezenţă în România, vedem un potenţial major al acestei pieţe, ţară pe care ne concentrăm atenţia, pe lângă Polonia şi Cehia. Dezvoltarea de aici, care într-un an dificil a condus la menţinerea poziţiei de lider pe piaţa de memorii, s-a aliniat tendinţei de creştere a companiei la nivel internaţional”, explica Pawel Smigielski.

 

In esenta, prezenta Kingston in Romania inseamna:

– numarul 1 pe piata DRAM cu o cota de 26%

– numarul 1 pe piata de Flash cu o cota de 32%

Pentru 2011 Kinston isi propune:

– exploatarea oportunitatii reprezentata de Data Centers pentru memoriile ValueRAM sau memoriile branded

– HyperX sa reprezinte 20% din vanzarile ValueRAM

– Promovarea SSDNow in segmentele de piata Ccrporate si small business

Doua dintre categoriile de produse Kingston mi-au atras atentia la prezentarea facuta de Gabriel Gîdea, noul director de dezvoltare al companiei Kingston Technology pentru Romania, Bulgaria şi Moldova (foto).

SSD, inlocuitoare performante pentru hard-disk-urile clasice cu parti mecanice

– Fata de HDD-urile clasice destul de sensibile, SSD-urile sunt lipsite de parti mecanice, astfel ca sunt rezistente la socuri (caderea accidentala a laptopului de pe birou, de exemplu) si la vibratii.

– Sistemul de operare si aplicatiile din computer (notebook sau desktop) se deschid mult mai rapid

– Consuma mai putina energie, bateria dureaza mai mult

– Caldura emisa este mai redusa, laptopul nu se mai infierbanta

– Functioneaza mai bine in conditii extreme (frig sau caldura)

A doua categorie de produse Kinston care mi-a placut sunt cardurile de memorie USB 3.0, in speta Kingston Data Traveler Ultimate, de trei ori mai rapide la scriere si citire decat varianta USB 2.0.
Astfel, un film HD de 25GB este transferat de pe Kingston Data Traveller pe computer in  doar 5 minute.

Compania Kingston Technology Inc. este cel mai mare producator independent de produse de memorie. Kingston proiecteaza, produce si distribuie produse de memorie pentru desktop-uri, laptop-uri, servere, imprimante si produse de memorie Flash pentru PDA-uri, telefoane mobile, camere digitale si dispozitive de redare fisiere MP3. Prin intermediul reţelei globale de subsidiare şi afiliati, Kingston deţtne unitati de productie in California, Taiwan, China si reprezentante de vanzari in Statele Unite, Europa, Rusia, Turcia, Ucraina, Australia, India, Taiwan, China si America Latina Pentru mai multe informatii: www.kingston.com/europe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close