Închide

Ce vrei să cauți?

Cu ce telecomanda TV vine Panasonic in acest an

Spuneam ca intr-un interval de doar cativa ani televiziunea si televizorul pe care le avem fiecare se vor transforma cum nu ne putem inchipui.

Generatiile mai vechi vor ramane la clasica telecomanda (va mai amintiti ce revolutie a fost la inceputul anilor ’90 in Romania cand au aparut primele televizoare cu telecomanda, astfel incat nu mai trebuia sa te duci pana la aparat ca sa dai volumul mai incet sau sa-l deschizi/inchizi? 🙂

Generatiile mai noi vor trece la altceva: la Smart TV, concept omniprezent aici la CES 2011 la toate pavilioanele producatorilor mari si mici (Sony, LG, Samsung, Panasonic, Toshiba, companii chinezesti no-name in Europa etc), care presupune conexiune Internet la televizor, acces la informatia de pe web, comunicatii online pe ecranul televizorului (Skype, Facebook, Twitter), search pe Internet dar si in arhiva personala multimedia, shopping online – de la filme HD pana la e-books sau alte produse (haine, gadget-uri etc) pe care le vom vedea in filme si pe care le vom comanda in cateva minute, fara efort.

Din gramada de filmulete pe care le-am facut am ales astazi o demonstratie a Panasonic cu Tablet-ul VIERA cu sistem de operare Android.
Tabletul – care va ajunge pe piata in acest an – este bazat pe servicii Internet in the cloud, ceea ce aduce acces foarte bun la servicii precum e-books sau streaming video.

Panasonic Viera Tablet
Functioneaza si independent ca multimedia player, dar mai ales se conecteaza la televizor si devine o telecomanda deosebita:
– selectezi clipuri, filme incarcate in hard-ul Tablet-ului, dintre thumbnail-urile de pe ecran si le trimiti direct pe televizor
– selectezi unghiul de filmare (la un meci de fotbal, de exemplu, poti sa te ”deplasezi” lateral de poarta pentru a vedea mai bine un penalty).
– selectezi prietenii cu care vrei sa comentezi o emisiune in timp real, pe ecranul televizorului
– Tabletul VIERA functioneaza ca ecran complementar pe care apar informatii despre programul urmarit
Si iata si demonstratia:

Altfel, standul Panasonic este spectaculos:

Panasonic CES 2011

Un urias teatru cu televizoare 3D de ultima generatie. Imaginile sunt de o calitate pe care nu mi-o inchipuiam la primele demonstratii 3D din vara acestui an.

Panasonic 3D CES 2011

Vizitatori in teatrul 3D Panasonic.

3D TV Panasonic CES 2011

Studio profesional de televiziune 3D.

Panasonic 3D Full HD Games CES 2011

Jocuri 3D Full HD.

Revin cu instantanee si de la pavilioanele celorlalti producatori.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Un clip facut de cei de la Gizmodo:

    http://gizmodo.com/5727012/this-shit-sucks-the-viera-connect-tablet

    Nu sunt foarte incantati :).

  2. #2 Comentariu nou

    Razvan, pare ca cei de la Gizmodo s-au jucat cu ea. Atunci avem urmatoarele variante:
    1) e asa cum spune gizmodo
    2) editorul care a scris era prost dispus
    3) editorul care a scris e prieten cu brandurile concurente

    Pe care o alegi? 🙂

  3. Pana n-o vad nu aleg nimic. 🙂

Adaugă comentariu