Stiti cate computere se vand pe zi in intreaga lume? 1.000.000 de bucati!
In fiecare zi, omenirea cumpara un milion de computere, iar in acest an cifra ar putea sa creasca si mai mult, pentru ca vanzarile de electronice se vor apropia anul aceasta de un trilion de dolari.
Cifra a fost facuta publica de seful celui mai mare producator de cipuri din lume, Intel, la CES 2011 (in foto, vedeti cum arata intrarea in pavilionul Intel).
Iata o scurta inregistrare (pe care am facut-o de undeva din ultimele randuri, pentru ca a fost o aglomeratie de nedescris), in care Otellini apare optimist si are si de ce sa fie: compania a lansat a doua generatie de procesoare Intel Core, cu numele de cod Sandy Bridge.
Noile procesoare – spune Intel – vor genera afaceri de 125 de miliarde de dolari in intreaga industrie mondiala a tehnologiei informatiei, adica aproape tot atat cat produce Romania intr-un an .
Predictia nu este considerata exagerata de analisti pentru ca a doua generatie de procesoare Intel Core aduce schimbari importante in civilizatia digitala.
De pilda, Intel Insider:
Paul Otellini l-a invitat alaturi de el pe Kevin Tsujihara, presedintele Warner Bros. Home Entertaiment Group.
Stim ca este imposibil astazi sa faci filme fara ajutorul supercomputerelor, daca vrei sa spargi piata la incasari.
Dar nu aceasta este neaparat explicatia pentru care regele cipurilor si-a dat mana cu regele viselor pe celuloid. Industria cinematografica pierde sute de milioane de dolari pe an, daca nu miliarde, din cauza pirateriei si a faptului ca nu a gasit pana acum calea ca filmele sa poata fi vizionate acasa, la calitate high definition, in papuci, exact in momentul cand publicul vrea cel mai mult sa le consume, adica imediat dupa ce au fost lansate.
Paul Otellini a venit cu solutia: Intel Insider, o tehnologie inglobata in a doua generatie de procesoare Intel Core (Sandy Bridge). Schimbarea pe care o va aduce aceasta realizare a industriei de divertisment promite sa fie uriasa: incepind din acest an, noile filme vor putea fi descarcate pe computer, via internet, in format 1080p HD, concomitent cu sosirea lor in salile de cinema, de pe site-uri care ofera astfel de posibilitati, cum ar fi CinemaNow al Best Buy.De asemenea, utilizatorii Intel Insider vor putea incarca pe calculatoarele proprii (in variantele cumparare sau inchiriere) filmele inca nelansate, dar pe care nu le vor putea viziona datorita unor setari de siguranta decat in momentul cand producatorul isi da acordul (minunata metoda de a aduna cash in avans, nu?).
Acesta este un fragment dintr-un reportaj pe care l-am scris pentru Business Magazin, apare miercuri in revista, iar pe site vedeti si un clip care demonstreaza cum functioneaza Intel Insider. (Cititi-l, am povestit despre sinergiile de business intre IT si alte industrii. Am rugat sa se corecteze o eroare legata de prezenta Lady Gaga la CES, ma informase cineva gresit ca nu mai vine inainte sa trimit articolul).
Deocamdata atat, voi reveni insa cu Intel, pentru ca in afara de Insider a mai anuntat o chestie la care lucreaza. Una incredibila!
1 comentariu Adaugă comentariu
super info de la ces 2011. cat despre calculatoare… cine, cine cumparata atat de multe…