Închide

Ce vrei să cauți?

Sony: de la camera 3D pentru bloggeri, la uriase televizoare 3D glasses-free

Gazduieste YouTube clipuri video 3D? Gazduieste! Si atunci de ce sa nu scoatem o camera video 3D pentru amatori!? – si-a spus Sony.
Astfel ca la CES 2011 – unde si-a construit si de aceasta data un pavilion spectaculos, producatorul japonez a expus Sony Bloggie MHS-FS3 High Definition 3D Camcorder, prima camera video 3D de buzunar din lume si urmasa unui model lansat anul trecut.

SONY CES 2011 (2)

Are doua lentile, inregistreaza HD la 1.920×1080 MP4, iar pe displayul din spate de 2,4 inci ruleaza imaginile inregistrate vizibile 3D fara ochelari speciali.

sony Bloggie 3D Camera Sony Bloggie 3D video camera

Odata incarcate pe YouTube, clipurile inregistrate de Bloggie apar in 3D daca va puneti ochelari din aceia simpli, cu o lentila rosie si una albastra. (Se gasesc acum peste tot, de exemplu i-am vazut la librarie cand am luat felicitari 3D de Craciun).
DSC00238
Camera inregistreaza si 2D si face fotografii la 5MP.
Va ajunge in magazine in martie, la un pret de 250 de dolari. Pret OK, zic eu.

O privire in viitor

Dincolo de electronicele pe care le va lansa in acest an, Sony a avut o zona speciala destinata tehnologiilor viitorului.

De pilda, acest 3D Head Mounted Display pe care l-am incercat (da, eu sunt Smile ):

Victor Kapra Sony Head Mounted Display

Senzatia este obsolut fantastica. Cum ti-ai pus aceasta “casca pe cap”, plonjezi intr-un peisaj 3D care te inconjoara. E un prototip deocamdata. Iata si datele tehnice:

Sony 3D Head Mounted Display

Partea cea mai spectaculoasa de la standul Sony al viitorului au fost televizoarele LCD 3D de dimensiuni uriase (diagonale de 1,42 metri si 1,16 metri) care ofera imagini in relief fara sa mai ai nevoie de ochelari. 
Nu am putut sa le fac fotografii, televizoarele erau dincolo de niste perdele negre, se intra pe rand si in spatele fiecarui vizitator statea cate un paznic care repeta “ No pictures, please!”. (Spionajul industrial chinezesc, si nu numai, pare sa misune pe aici).
Iata si datele tehnice ale televizoarelor 3D glasses-free aflate in faza de prototip la Sony:

Sony 3D 56 inches LCD

DSC00268

Imaginile 3D oferite de aceste televizoare sunt de o calitate mult mai buna decat cea de la primele modele aduse anul trecut in Romania.
Si inca o imagine de la spectaculosul stand Sony:
SONY CES 2011

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Interesant faptul ca poti vedea imaginile captate direct pe camera fara ochelari, asta e chiar ok. Si pretul mi se pare bun, pentru o camera care filmeaza si la rezolutie asa mare si 3d.

Adaugă comentariu