Închide

Ce vrei să cauți?

Flipboard: de la retele sociale, la reviste si ziare sociale

Acum doi ani si ceva, pe vremea cand lucram full-time in presa, tin minte ca eram destul de sceptic fata de aplicatiile din acea vreme care permiteau „rasfoirea” online a variantelor tiparite a ziarelor si revistelor. Timpul a aratat ca am avut dreptate, pentru ca era destul de neplacut sa „alergi” paginile pe ecranul computerului.
Insa aplicatiile de care vorbesc erau primitive. Intre timp a aparut Flipboard, un program pentru iPad care are toate sansele sa revolutioneze industrial media:

„Exemplul suprem pentru ce pot face aplicatiile este cea care a fost desemnata de Apple drept Best of 2010.
Se numeste Flipboard si este fenomenala. Foarte pe scurt, e un soi de revista sociala personalizabila. Spun "sociala" pentru ca este orientata spre retele de socializare, bloguri si alte zone de continut cu caracter comunitar (de pilda Twitter, Flickr sau Google Reader).
Insa cand spun "revista" ma gandesc nu la un simplu agregator de stiri, ci la adevaratele reviste glossy: tipar ingrijit, paginare echilibrata, poze grozave.
Sa luam ca exemplu un simplu flux, cum ar fi blogul de tehnologie TechCrunch, pe care Flipboard il transpune automat intr-o eleganta macheta, ii compune o coperta cu titluri, sapouri si poze, pentru ca apoi totul sa poata fi rasfoit ca o revista adevarata, pagina cu pagina.” Un articol excelent pe aceasta tema, aici.

Si un clip despre Flipboard:

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu