Închide

Ce vrei să cauți?

Harta utilizatorilor romani de Facebook

Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor de Facebook din Romania, a realizat o harta interactiva cu distributia pe judete a utilizatorilor celei mai mari retele sociale din lume.

Cifrele www.facebrands.ro  pe orase si judete sunt calculate pe baza datelor despre orasul de resedinta introduse la crearea profilului de catre utilizatorii retelei de socializare.
Dintr-un total de 2.591.100 utilizatori  de Facebook in Romania, 1.252.440 (48,34%) au adaugat orasul de resedinta la profilul lor de Facebook, iar din acestia, 24.22% (303.360) sunt in Bucuresti.
Orasele cu cei mai multi utilizatori de Facebook, in afara de Bucuresti sunt: Cluj-Napoca(105.100 utilizatori, 8.39%),  Timisoara(90.780, 7.25%), Iasi (84.440, 6.74%), Constanta (61.860, 4.94%) si Brasov (56.720, 4.53%).

Cifrele de utilizatori pe judete si orase, precum si paginile locale, pot fi accesate pe facebrands.ro folosind harta interactiva.( http://www.facebrands.ro/map.html)

“Este pentru prima data cand putem vedea structura utilizarii retelei Facebook in Romania la nivel de oras si de judet. Publicitatea pe Facebook are o importanta componenta locala si de aceea aceste cifre sunt din ce in ce mai importante“ a declarat Ionut Oprea, managerul agentiei STANDOUT.
"Cifrele pe care le agregam la nivel local vor fi actualizate permanent. Astfel, managerii paginilor create pentru companii locale sau regionale vor avea o privire de ansamblu asupra universului de utilizatori, cat si deja traditionalul istoric pe zile si saptamani " a adaugat Andrei Stefan, managerul BYTE FLUX.

Facebrands.ro monitorizeaza  in acest moment peste 5000 de pagini romanesti create pe Facebook de persoane si institutii [companii, ONG-uri etc], aratand cresterea numarului de fani  al acestora pe zile si saptamani, impreuna cu alte pagini din aceeasi categorie. La aceste informatii se adauga analize pe baza cifrelor monitorizate, care sunt disponibile la adresa http:// reports.facebrands.ro.

Aceste pagini sunt grupate pe www.facebrands.ro in 48 de categorii si 86 subcategorii, precum si un clasament general al tuturor paginilor de Facebook din Romania monitorizate de acest serviciu. Cea mai recenta subcategorie creata este cea a agentiilor de publicitate/PR, in cadrul categoriei Companii si firme. (http://www.facebrands.ro/category/7/Companii-firme/96/Agentii-de-publicitate-PR.html) construita impreuna cu IQads.ro

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pentru cei interesati de marketing lista (subcategoria) agentiilor de publicitate si pr este foarte buna 🙂 Chiar multumesc pentru precizare!

Adaugă comentariu