Anul trecut industria electronicelor de consum (computere, telefoane, televizoare, console etc) a iesit clar din criza, iar anul acesta isi pregateste inca o crestere interesanta – este concluzia CEA, (asociatie care reuneste peste 2000 de producatori, inclusiv pe gigantii hi-tech) facuta ieri publica la CES 2011 Las Vegas.

In 2010, omenirea a cheltuit 873 de miliarde de dolari pe astfel de produse, in crestere cu 13% fata de 2009, care a fost un an foarte prost pentru industria alectronicelor, vanzarile scazand cu 9% in comparatie cu 2008.
Cresterea din 2010 se datoreaza in parte lansarii unor produse ”irezistibile” dupa cum spune un analist, precum smartphone-urile si Tablet PC-urile.

CEA a prezentat si predictiile pe acest an, realizate impreuna cu GfK pe baza interviurilor cu 450.000 de retaileri din lumea intreaga: vanzarile mondiale de electronice ar urma sa creasca cu inca 10%, atingand impresionanta cifra de 946 de miliarde de dolari.

Poate asa se explica aglomeratia incredibila de la editia din acest an a CES Las Vegas.
Insa vom trai si vom vedea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close