Închide

Ce vrei să cauți?

Ghiseul.ro, solutie oferita gratuit si securizata de MasterCard si Visa

www.ghiseul.roEste normal ca lansarea de astazi a ghiseu.ro – sistem national de plata online a taxelor si impozitelor cu cardul bancar – sa fie privita cu un anumit scepticism.
Si asta pentru ca, in descurajanta lor majoritate, sistemele informatice plantate in ultimii ani in institutiile statului, unele de catre mari corporatii, s-au dovedit a avea hibe serioase. Exemplele si scandalurile le stiti.

De ce cred ca ghiseul.ro va avea succes (daca nu cumva ceva forte oculteZâmbet vor face totul sa il saboteze)?

Trebuie remarcat ca solutia tehnica a fost pusa la dispozitie GRATUIT de catre Asociația Pentru Plăți Electronice din Romania (APERO), organizatie care reuneste banci importante, dar si procesatori de plati electronice ca MasterCard si Visa.
De ce gratuit? Pentru ca este in interesul acestor companii ca gradul de utilizare a cardurilor bancare sa creasca in Romania.
Solutia de la ghiseu.ro este deja verificata si rasverificata datorita experientei pe care bancile, Mastercard si Visa le au in platile electronice online. Este probabil cea mai buna dintre cele mai bune.

Deocamdata, sistemul functioneaza doar pentru sectoarele 2 si 6 si pentru municipiul Targu Mures si depinde numai de Ministerul Comunicatiilor si Societatii informationale si de autoritatile locale ca acesta sa fie extins rapid si in restul tarii.
Se va intampla asa?
Nu stiu, interesele sunt multe iar reactia birocratilor de la fisc care tin cu dintii de scaune, inversunata.

Detaliile oficiale:

„Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a lansat astăzi Ghișeul.ro, sistemul național electronic de plată online a taxelor și impozitelor cu cardul bancar (SNEP). Cetățenii romani, având domiciliul în Târgu Mureș, Sectoarele 2 si 6 din București sunt primii care vor putea accesa acest serviciu pentru plata online a taxelor, impozitelor și amenzilor. În plus, tot de astăzi, prin intermediul Ghișeul.ro pot fi achiziționate de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică domenii de Internet din spatiul .RO.

„Ghișeul.ro rezolvă dintr-o dată mai multe probleme, atât ale cetățenilor cât și ale administrațiilor locale, aducând un plus de confort, siguranță și rapiditate în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor”, declară Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale. „Cozile interminabile de la ghișee vor fi de domeniul trecutului iar timpul alocat plăților și stresul cetățenilor se reduce considerabil.”

Proiectul, angajat public de MCSI anul trecut, a prins contur cu sprijinul Asociației Pentru Plăți Electronice din Romania (APERO) care a pus la dispoziția administrațiilor locale Ghișeul.ro în mod gratuit.

“Credem că accesarea online a acestui serviciu este un beneficiu nu numai pentru clienții noștri, cât pentru toți cetățenii României, dar și pentru administrațiile locale”, declară Adrian Apolzan, Președinte APERO. “Să nu uităm că foarte mulți români aflați peste hotare erau nevoiți să vină în România pentru plata taxelor și impozitelor. Iar cel care deținea un apartament în București, dar și casa parintească din Sighișoara, trebuia să se deplaseze în două locuri, la distanțe foarte mari unul de celălalt, pentru a achita aceleași impozite.”

Prin intermediul Ghișeul.ro, câștigul cetățeanului constă în economii de timp, dar și de bani, datorită posibilității de a efectua plățile oriunde, oricând, inclusiv cu carduri emise de bănci din străinatate. Datele cu caracter personal ale cetățeanului rămân confidențiale, siguranța platformei fiind confirmată de MasterCard și Visa, cele mai importante scheme internaționale de carduri. Administrațiile locale beneficiază la rândul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor și a costurilor aferente colectării.

Platforma Ghișeul.ro urmează a fi extinsă pe parcursul acestui an în cât mai multe administrații locale, urmând ca în 2012 acestea să fie acoperite în totalitate. În prima etapă, în sistem vor intra orașele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapă va include înregistrarea orașelor cu până la 150.000 de locuitori iar apoi, în cel mult alte 6 luni, va urma integrarea comunelor și a instituțiilor publice nevizate de primele două etape.

„Sistemul este foarte ușor de implementat de către orice administrație locală”, adaugă Valerian Vreme. „Am gândit și dezvoltat Ghișeul.ro astfel încât, până anul viitor, toți cetățenii României să poată accesa serviciile sale. Pentru aceasta, Primăriile trebuie doar să se înroleze în sistem din proprie inițiativă, sau la solicitarea cetățenilor pe care îi reprezintă.”

APERO, asociaţie profesională neguvernamentală ce are ca obiectiv promovarea plăţilor electronice, este constituită de către cele mai importante bănci, scheme internaţionale de carduri (MasterCard si Visa), procesatori și furnizori de tehnologie.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.„

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Imaginea asta e cea mai reprezentativa pentru ceea ce simt cand citesc ce spui aici http://shoppers.ro/i_feel_like.jpg

  2. Am reusit anul acesta sa-mi platesc impozitele locale (Sector 4, Bucuresti) cu cardul de credit Visa. Procesul a fost foarte simplu si m-a scutit de cateva ore bune de asteptare la coada (bineinteles, lasasem plata pe ultima zi).

Adaugă comentariu