Avertisment: acesta nu este un review.

Acasa, am laptopul. Cand ies, am smartphone-ul. Uneori, imi verific mail-ul si pe iPod Touch. Atunci, de ce sa imi complic viata si cu un tablet?
Aceasta a fost intrebarea cand am luat in teste Samsung Galaxy Tab 10.1v.

Concluzia rapida? Sincer, merita:
– Un tablet este mult mai usor de mutat prin casa sau de luat afara decat un laptop, fie el si unul hi-end de 1,299 kg.

– Un tablet este mult mai generos decat un smartphone (in primul rand dimensiunea ecranului, calitatea la care face poze/inregistreaza video, calitatea la care reda video)

– Fata de un laptop, un tablet vine cu fascinanta lume a aplicatiilor pentru telefoane inteligente (in cazul nostru Android)

Stiu, concluziile suna oarecum pueril, dar de multe ori e bine sa tragi linie clara sub avantaje/dezavantaje pentru a nu te lua valul modei. Pentru ca, nu-i asa, multi si-au luat tableturi pentru ca sunt „in trend”.

Cui i se potriveste Samsung Galaxy Tab 10.1v?
– oricarui consumator inrait de multimedia (ruleaza exceptional video, full HD 1080p – YouTube, Vimeo, site-uri de streaming de pilda -, foto, iar sunetul e ok si cu casti si fara)

– celor foarte activi pe retelele sociale

– devoratorilor de informatie de pe internet

– profesionistilor, oamenilor de afaceri (publicitarilor, arhitectilor), tuturor celor care au de aratat clientilor „chestii” grafice/multimedia

Samsung Galaxy Tab 10.1v

Ce mi-a placut la Samsung Galaxy Tab 10.1v:
– Combinatia dintre doua noutati majore  in lumea mobile din acest an: sistemul de operare Android 3.0 HoneyComb cu procesorul NVIDIA Tegra 2. Rezultatul este remarcabil ca performante pentru un dispozitiv mobil
– Cele cinci ecrane customizabile pe care iti aranjezi widget-urile dupa pofta inimii. In bara de jos, gasesti butoane de back home si multitasking (aplicatiile pe care le ai deschise)

– Browserul de net care vine cam cu toate avantajele cu care ne-a obisnuit Chrome

– Contrastul/luminozitatea ecranului. Am putut citi ziarele pe net chiar si afara, intr-o zi insorita

– Procesorul NVIDIA Tegra 2 isi face treaba, ruleaza excelent video full HD, nu face probleme la multitasking

– Sunetul surround

– Transferi foarte usor continut prin USB (computerul il vede ca pe un hard extern)

– Tastatura virtuala precisa, rapida.

– Camera foto de 8MP. Stiu, nu conteaza cat de mare e rezolutia, conteaza cum ies pozele.  In cazul nostru, fotografiile sunt mai mult decat decente

– Chestiile amuzante gen cautarea vocala pe YouTube (nu intelege insa decat sintagme legate de vedete si personalitati)

Ce nu mi-a placut
– Nu poti extinde memoria, te limitezi la cei 16/32Gb interni

– Conectarea initiala greoaie la o retea Wi-Fi securizata. „Connecting can take a few minutes” – esti avertizat si chiar asa se intampla

– Ecranul se umple imediat de amprente. Daca esti cusurgiu in privinta curateniei, e musai sa iti iei o provizie serioasa de servetele/lavete pentru ochelari. Vorba cuiva: producatorul care va inventa ecranul tactil anti-amprenta va cuceri lumea

– Senzatia aceea permanenta cum ca daca l-ai scapat pe jos, adio tablet (asta e valabil pentru toate modelele, e musai sa iti iei o husa protectoare daca esti asa, mai „indemanatic”)

– Bateria este inaccesibila, nu poate fi inlocuita la nevoie (vad ca boala celor de la Apple e contagioasa)

Nu m-a interesat sa execut chestii Office pe tablet (am dat peste Quickoffice-ul obisnuit) – nici nu te indeamna la asa ceva, e clar pentru entertainment si comunicare mobila.
Stiu, vreti sa intrebati cum e cu bateria: nu va asteptati sa tina o saptamana, dar nici nu trebuie incarcat dupa cateva ore.

Samsung Galaxy Tab 10.1 este produs special pentru Vodafone si poate fi cumparat cu preturi incepand de la 419 euro.

Au mai scris pe acesta tema Dan, Costin si Adrian.

1 Comment

  1. […] Avertisment: acesta nu este un review, spune Victor Kapra. […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close