Închide

Ce vrei să cauți?

Twitter hashtag #spanishrevolution i-a scos pe tinerii spanioli in strada

Spanish revolution

Cele mai ample proteste populare din Spania din ultimii trei ani au loc zilele acestea, fiind organizate prin retele sociale.

Ca multi dintre voi am urmarit zilele acestea cateva hashtag-uri interesante pe Twitter, printre care #spanishrevolution si #italianrevolution, care cheama la manifestatii impotriva politicienilor incapabili si corupti.
Astazi in Spania au loc alegeri locale.
Zeci de mii de tineri spanioli, satui de criza si de coruptia politicienilor, s-au adunat in pietele din Madrid (Puerta del Sol, vezi foto) dar si din alte mari orase spaniole. Tin legatura si se mobilizeaza prin retelele sociale, printre care Twitter, iar imagini de la fata locului sunt transmise live prin Internet.
Demonstratiile lor sunt ilegale, dar deocamdata fortele de ordine ii lasa in pace.
O  miscare similara ar putea sa inceapa si in Italia (desi situatia economica din aceasta tara este infinit mai buna, dar tinerii italieni sunt dezgustati la maxim de Berlusconi).

Vin vremuri grele pentru politicieni.
Un material pe aceasta tema aceasta aici.

PS: Este de neinteles tacerea pe care a adoptat-o majoritatea publicatiilor si televiziunilor din Romania fata de subiect (cel putin pana in acest moment, duminica dimineata), avand in vedere sutele de mii de romani care traiesc in Spania.

De asemenea, este de studiat si modul cum indignarea nationala fata de cazul cailor de la Letea a fost/este propagata prin Social Media.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu