Cat costa o aplicatie mobila pentru o companie? De la cateva mii de euro, pana la zeci de mii, in functie de complexitatea acesteia, spun reprezentantii companiei romaneati de solutii IT iQuest.

IQuest si-a bugetat pentru acest an venituri de peste 1 milion de euro pentru divizia de aplicatii mobile. iQuest are centre de dezvoltare in Cluj si Brasov.

“Vanzarile generate de aplicatiile pentru mobile vor reprezenta in 2011 aproximativ 10% din business-ul iQuest, in crestere semnificativa fata de anul trecut. In prezent suntem implicati in proiecte pentru companii din domeniul auto, media sau retail”, a adaugat”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Compania a lansat recent aplicatii iPhone, iPad si Android atat pentru Banca Transilvania, cat si pentru Jaguar, pentru a celebra 75 de ani de existenta a marcii britanice de autoturisme. Aplicatia “Banca Transilvania” permite localizarea celei mai apropiate unitati, cursul valutar, cele mai noi stiri despre banca. De asemenea, solutia ofera posibilitatea de a folosi diverse instrumente, asa cum este simulatorul de depozite sau de credite BT ori convertorul valutar.

Cea mai cunoscuta aplicatie realizata de iQuest, Trip Journal, este folosita de aproape 300.000 de utilizatori din intreaga lume si a primit cele mai importante trofee la competitile de profil: premiul Google, in cadrul concursului mondial Android Developer Challenge, cea mai buna aplicatie din lume la categoriile “Excellence in Design” si “Best paid for app” in cadrul evenimentului Mobile App World – Londra 2010 precum si recunoasterea “All around best app ever”, in cadrul celui mai important eveniment mondial al dezvoltatorilor de aplicatii pentru iPhone, 360iDev.

Pentru acest an, iQuest estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 20%, la peste 13 milioane de euro.

1 Comment

  1. Ca intern, iti pot spune sigur ca situatia nu e asa roz cum o prezinti tu:). E drept ca iquestul a castigat ceva bani (nu un milion cu siguranta, nu de alta dar nu am vazut inca bonusul promis de Brody atunci cand se ajunge la un milion :p)…dar cheltuielile au fost foarte mari, mult peste incasari…. Am auzit ca vor sa desfinteze divizia de mobile, dar nu sunt sigur, in orice caz, Imi caut job, just to be on the safe side…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close