TP-COELHO-WEB2N-as zice ca sunt un fan al lui Paulo Coelho (sa nu mai spuneti nimanui, dar nu am citit nicio carte de-a lui Zâmbet, insa modul genial cum a reusit sa isi sporeasca enorm vanzarile intr-o zona in care pirateria face ravagii nu demonstreaza altceva decat ca este inteligent si intelege perfect noile mecanisme de marketing bazate pe digital:

„ (…)Am pus pe website-ul meu versiunea pirat a traducerii, pentru ca oricine să o poată descărca gratuit.

La sfârșitul anului 2000, editorul meu ucrainean mi-a scris încântat că a vândut 10.000 de exemplare! Un an mai târziu, m-a anunțat că a vândut 100.000, iar până la finele lui 2002 vânduse un milion de exemplare din traducerea în limba rusă a romanului Alchimistul.

Între timp, primeam mesaje referitoare la ediția pirat postată pe site-ul meu. Multe dintre ele spuneau: Sunt foarte fericit(ă) că am găsit cartea dvs.. Concluzia mea a fost că Rusia avea grave probleme de distribuție, din cauza vastității sale teritoriale, iar internetul era mijlocul ideal de a duce cartea la cititori.”

Textul integral il gasiti aici.

PS: Nu vi se pare ca blogul librariei online Elefant este chiar reusit?

1 Comment

  1. tipii de la elefant.ro chiar au carti calumea, am cumparat pana acum de 2 ori vreo 5 carti si sunt mulumit .. vi recoamnd si voua ..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close