Închide

Ce vrei să cauți?

Yahoo! aduce sute de dezvoltatori web la Bucuresti

image002Cine: Yahoo!
Ce: Open Hack Europe. Sintagma „hacker” te duce cu gandul la baietii aceia rai care sparg servere, insa evenimentul international organizat de Yahoo la Bucuresti nu este unul ilicit, ci o reuniune traditionala a sute de programatori, dezvoltatori si designeri web din lumea intreaga. 
Timp de 24 de ore acestia vor fi adunati laolalta pentru a crea de la zero si testa aplicatii si programe pe baza tehnologiilor Yahoo! si API-uri deschise.
Cand: peste o saptamana, 14-15 mai.
Unde: Crystal Palace Ballroom-Bucuresti.

Open Hack Europe Bucuresti este al paisprezecelea astfel de eveniment organizat de Yahoo!, al treilea din Europa si primul din Europa de Est.

Dezvoltatorii care vor sa se inscrie la eveniment o pot face in mod gratuit aici, iar API-urile si tehnologiile Yahoo! pentru dezvoltatori sunt disponibile aici: http://developer.yahoo.com.

Detalii oficiale:

„Yahoo! reuneste hackerii din toata lumea la Bucuresti

Yahoo! organizeaza Open Hack Europe la Bucuresti, in zilele de 14 si 15 mai. Evenimentul va oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-si manifesta creativitatea, ajutându-i sa realiza produse noi si inovatoare, ce vor influenta intreaga platforma de digital media a Yahoo!. Dezvoltatorii vor putea sa hack-uiasca, folosindu-se de o gama extinsa de servicii, de la continut best-in-class, la produse de advertising si consumer de top, precum tehnologii de cautare, comunicatii, tehnologii mobile si de televiziune conectata. Sute de programatori din toata lumea sunt asteptati la Crystal Palace Ballrooms pentru a lua parte la a paisprezecea editie Open Hack si, totodata, prima din Estul Europei.

Comunitatea globala de dezvoltatori reprezinta un segment important al business-ului Yahoo!. Pasiunea acestora, alaturi de zona de tehnologie si de influenta a Yahoo!, sunt ceea ce impulsioneaza inovarea la nivel global si creativitatea in zona Web. Evenimentele de hack, popularizate de catre Yahoo! si echipele sale globale de tehnologie, reunesc programatori, dezvoltatori si designeri in cadrul unei experiente incitante si distractive. In decursul a doar 24 de ore, acesti oameni vor fi adusi impreuna pentru a crea si testa aplicatii si programe create de la zero, folosind tehnologii Yahoo! si API-uri deschise.

„Etosul fundamental al Open Hack-urilor este ca oricine are pasiune si creativitate se poate servi de open web – API-uri, open source data – pentru a inova si a avea impact asupra unor milioane de utilizatori de internet,” a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer, Yahoo!. „Am ales Bucurestiul pentru Open Hack-ul European pentru ca România este un hot spot international pentru dezvoltatorii de software talentati si pentru ca Yahoo! are un public atât de numeros si entuziast in aceasta regiune. Cota de piata a Yahoo! in România a crescut la peste 90%, devenind, astfel, o tinta deosebit de atragatoare pentru dezvoltatori. Sunt extrem de incântat ca pot juriza hackerii la acest eveniment si astept cu nerabdare sa asist la creativitatea participantilor.”

Evenimentul de la Bucuresti incepe sâmbata, 14 mai, printr-o serie de workshop-uri tehnice, urmate de un „hackathon”, o perioada non-stop de codare de 24 de ore. Serviciile si API-urile precum YUI, YQL si BOSS sunt nucleele in jurul carora se construiesc aplicatii noi si interesante. YUI este un framework open-source foarte popular, scris cu ajutorul JavaScript si CSS, prin care se pot construi aplicatii web complexe si interactive. YQL, Query Language-ul Yahoo! este un limbaj expresiv, similar SQL, ce permite dezvoltatorilor sa sa filtreze si sa imbine date de-a lungul serviciilor Web. In final, BOSS este un API de date ce ofera dezvoltatorilor acces la cautari web, content de imagini sau stiri. Toate lucrarile vor fi jurizate duminica, iar cele mai bune dintre acestea vor fi premiate si promovate catre dezvoltatorii din reteaua Yahoo!. Pentru a viziona agenda completa, dati click aici.

La evenimentul de la Bucuresti vor participa si câtiva dintre cei mai apreciati programatori si dezvoltatori din lume, inclusiv Douglas Crockford, cunoscut pentru popularizarea limbajului JavaScript JSON (JavaScript Object Notation).

ISTORICUL YAHOO! OPEN HACK

Open Hack Bucuresti va fi cel de-al paisprezecelea eveniment Open Hack de pâna acum.
Mai jos gasiti cronologia evenimentelor Open Hack. Dati click pe link-uri pentru a viziona videoclipurile si informatiile referitoare la editiile anterioare:
o   29-30 septembrie 2006:  U.S. Open Hack  (Sunnyvale, CA)
o   16-17 iunie 2007: London Open Hack
o   5-6 octombrie 2007: Bangalore Open Hack
o   12-13 septembrie 2008: U.S. Open Hack  (Sunnyvale, CA)
o   19-21 septembrie 2008: Taiwan Open Hack
o   8-9 noiembrie 2008: Brazil Open Hack
o   14-15 februarie 2009: Bangalore Open Hack
o   9-10 mai 2009: London Open Hack
o   9-10 octombrie 2009: U.S. Open Hack (New York City)
o   17-18 octombrie 2009: Taiwan Open Hack
o   21-22 noiembrie 2009: SEA Open Hack, Jakarta
o   20-21 martie 2010: Open Hack Brazil in Sao Paulo
o   24-25 iulie 2010: Open Hack India in Bangalore
o   14-15 mai 2011: Open Hack Europa, Bucuresti

o Iulie 2011: Open Hack India in Bangalore (TBC)

o August 2011: Open Hack Australia in Sydney (TBC)

o La finalul lui 2011: Open Hack All Stars event, USA (TBC)

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu