Închide

Ce vrei să cauți?

Acer ICONIA TAB A500: Un tablet chiar reusit

Sfat: daca ai reusit sa renunti la televizor pentru a nu mai pierde timpul, nu iti lua in niciun caz un tablet! Vei ajunge de unde ai plecat!

Toti producatorii de electronice se chinuiesc acum sa conceapa tableturi, insa nu toti scot produse decente.
Acer Iconia TAB A500 intra in elita restransa a tableturilor productie 2011 reusite datorita combinatiei dintre hardware (in primul rand noul procesor dual-core NVIDIA Tegra 2, care aduce viteza navigarii pe Internet si calitate graficii) si sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb, adaptat special pentru astfel de echipamente.
Dincolo de aceasta limba robotica despre hard&soft, sa vedem ce mi-a placut si ce nu la Acer ICONIA TAB A500:

acer_iconia_tab_a500

– A fost foarte bine ca a trebuit sa restitui tabletul dupa perioada de teste. Jocurile Need for Speed si Hero of Sparta (preinstalate) m-au facut sa aman niste treburi Zâmbet. Ruleaza perfect pe Acer ICONIA TAB 500, datorita reglarii bune a giroscopului si a ecranului multitouch precis

– Afiseaza ok video la calitate full HD (1080p). E foarte comod sa stai in fotoliu sau in pat si sa te uiti la filme sau pe YouTube, Vimeo etc

– Android 3.0 te lasa sa iti ordonezi usor widget-urile in cinci ecrane si sa ajungi la aplicatiile deschise dand click pe un singur buton

– Spre deosebire de unele modele concurente, primeste card microSD (memoria interna de 32GB poate fi astfel extinsa), are iesire HDMI, porturi microUSB si USB

– Ecranul trece rapid si fara sincope din portrait in landscape si invers. Apropo, am descoperit un buton (fizic, situat in partea de sus) care blocheaza rotirea imaginii pe acran. Folositor!

– Ecranul nu se murdareste asa grav de amprente

Ce nu mi-a placut:

– Mi s-a parut nitel mai greu (700 de grame) decat modelele concurente

– Camera foto de rezolutie medie – 5MP. A doua, situata frontal, are 2MP

– Functia de conectare in retea cu alte echipamente multimedia clear.fi este o proba de doctorat in conectica pe care numai Razvan cred ca ar putea sa o treaca. Nu am reusit sa pricep ce trebuie sa fac, nu am gasit niciun tutorial, iar pe site-ul Acer gasesti numai informatii aproximative.

In rest, cei care folosesc un smartphone cu Android vor descoperi cu placere tot ce aduce acest sistem de operare si pe Acer A500: acces la piata de aplicatii, la social media (Acer a instalat si un agregator al conturilor de Facebook, Twitter samd numit SocialJogger), Google Maps etc. Insa experienta este cu totul alta datorita ecranului mult mai mare, de 10 inci.

Pret si configuratia completa, aici.

PS: Asa cum am mai spus, acesta nu este un review. Este o minima poveste despre experienta personala cu Acer ICONIA TAB A500.

Adaugă comentariu