Închide

Ce vrei să cauți?

Una dintre cele mai cautate slujbe: Social Media specialist

social_media_iconsTinerii absolventi de facultate din tarile dezvoltate au – din cauza crizei – greutati in a-si gasi un loc de munca.
Multi dintre ei incep cu un internship (post neplatit dar cu avantajul castigarii experientei), sperand sa se remarce si sa fie angajati.

Daca insa stapanesc mecanismele sofisticate ale Facebook, Twitter, blogurilor etc, nu au de ce sa isi faca griji: sunt o groaza de companii, de la cele mai mari pana la cele mai mici, care cauta Social Media manageri, Social Media strategisti, Social Media specialisti, Social Media editori samd.
Wall Street Journal, Citigroup, eBay, Bloomberg plus o multime de alte companii/organizatii au postat astfel de anunturi.

Salariul mediu anual in Statele Unite pentru un post de Social Media specialist: 55.000 de dolari, ceea ce nu e tocmai rau.

Va puteti face o idee despre numarul in crestere de cereri de angajare din SUA si Europa daca intrati, de pilda, pe motorul de cautare Simply Hired.
Interesant este ca in acest caz conteaza mai mult cat de bine cunosti cu ce sa mananca Social Media, si mai putin diplomele.

Este o tendinta care se va manifesta nu peste multa vreme si in Romania, unde deocamdata pasii sunt mici.

Articole populare Ultima luna

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Tu spui: …”conteaza mai mult cat de bine cunosti cu ce sa mananca Social Media, si mai putin diplomele.”…
  Sper ca, macar, limba(tarii in care traiesc) s-o cunoasca foarte bine inainte sa fie angajati
  🙂
  😀
  Zic eu 🙂

 2. #2 Comentariu nou

  Evident 🙂 Se subintelege ca e obligatoriu sa fii native speaker!
  Ma refeream la faptul ca degeaba ai doctorat in comunicare, daca nu cunosti/mecanismele Social Media nu ai ce cauta pe un astfel de post.

 3. Da, dar de la a cunoaste cum functioneaza twitter/facebook si pana la a fi in stare sa gandesti si implementezi o strategie, e cale tare lunga.

  P.S: interNship

 4. #4 Comentariu nou

  Pai de aceea sunt atat de multe posturi neocupate inca:)
  (multumesc pentru typo)

 5. pentru cine are chef, un articol interesant despre specialistii in social media intitulat:

  Why I Will Never, Ever Hire A „Social Media Expert”

  Autorul este Peter Shankman, un marketing consultant de top care ofera consultatnta pentru guvernul SUA, NASA, Disney, American Express, etc.

  iata linkul: http://www.businessinsider.com/why-i-will-never-ever-hire-a-social-media-expert-2011-5

 6. #6 Comentariu nou

  Dan, bun link-ul!
  “Social media experts” don’t know this. They’ll build you a fan page, and when all that work doesn’t convert into new sales, they’ll simply say, “Well, we’ll just post more.”

Adaugă comentariu