Unii cercetatori spun ca in urmatorii zece ani ar putea sa apara gadget-uri (telefoane, computere) pe care sa le comandam prin puterea mintii.

Stiu, suna straniu si neserios, dar o companie japoneza va lansa comercial spre sfarsitul anului niste „urechi” artificiale (Necomimi, in japoneza) care se misca in functie de emotiile pe care le traieste purtatorul. Niste electrozi inregistreaza biocurentii creierului si pun in miscare urechile:

Acum doi ani, am experimentat si eu la CES un dispozitiv care functiona pe baza de biocurenti cerebrali. In fapt, este un joc: iti atasezi niste electrozi pe crestet si prin concentrare trebuie sa misti o bila pe un traseu stabilit.

Iar cercetatori ai Universitatii Washington au reusit sa implanteze niste electrozi pe creierele unor bolnavi de epilepsie. Rezultatul: cobaii umani au putut sa deplaseze un cursor pe ecranul unui computer doar prin puterea mintii.
Sunt sanse ca aceste experimente sa ajunga aplicatii pentru controlul functiilor unui smartphone, de exemplu?
Vom trai si vom vedea.

2 Comments

  1. „gadget-uri (telefoane, computere) care sa le comandam prin puterea mintii.”

    si pe cele „PE” care sa le comandam cu puterea gramaticii?

  2. Corect, mi-a scapat asemenea lui vanghelie 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close