Închide

Ce vrei să cauți?

Kaspersky: Sapte companii din zece interzic retelele sociale la birou

Accesul la retelele sociale este complet blocat in 53% dintre companii, in timp ce alte 19% restrictioneaza astfel de activitati prin diferite masuri.
Socializarea online a devenit a doua cea mai interzisa activitate in timpul serviciului, dupa cea de partajare de fisiere prin retelele peer-to-peer.
Retelele de socializare sunt percepute ca avand un risc ridicat pentru securitatea IT a companiei, alaturi de diverse alte servicii de file sharing – releva un studiu Kaspersky Lab, realizat in 11 tari prin interviuri cu 1.300 de specialisti IT.

Cand au fost intrebate cu ce asociaza cea mai periculoasa activitate desfasurata de angajati, 35% dintre companii au raspuns retelele sociale.

„Companiile sunt ingrijorate atat de productivitate, cat si de securitate, de aceea anumite activitati ale angajatilor sunt restrictionate”, spune Costin Raiu, Director al Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab. „Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie.”

Retelele sociale au devenit un canal major de raspandire a malware-ului, din cauza popularitatii lor si vulnerabilitatilor foarte raspandite in platformele online. De exemplu, cea mai notabila vulnerabilitate din Twitter a dus la infectarea cu malware atunci cand utilizatorul nu facea decat sa vizualizeze un mesaj. Conform expertilor Kaspersky Lab, retelele sociale reprezinta tinta mai multor atacuri informatice, de aceea grija companiilor este complet justificata.

Studiul complet „Global IT Security Risks” poate fi accesat aici: http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/kaspersky_global_it_security_risks_survey.pdf

Adaugă comentariu