logo OracleFoarte multi considera iPad-ul drept un gadget destinat aproape exclusiv entertainmentului si consumului de continut multimedia.
Insa tabletul de la Apple devine si un echipament pentru business, in cazul de fata pentru acces mobil si sigur la desktop-uri virtuale si la aplicatiile de tip enterprise.

Astfel, Oracle a anuntat astazi ca aplicatia Oracle Virtual Desktop Client pentru iPad este disponibila in AppStore.
Aplicatia Oracle Virtual Desktop Client poate fi descarcata gratuit pe iPad din App Store sau de la www.itunes.com/appstore/. (Detaliile referitoare la termeni, conditii si restrictii se vor lua in consideratie.)

Sesiunile de lucru ale utilizatorilor sunt protejate, chiar si in cazul conexiunilor Wi-Fi publice, prin intermediul criptarii AES pe 256 de biti si ofera auto-detectie a solutiilor Oracle Virtual Desktop Infrastructure sau a serverelor Sun Ray Software disponibile.

Aplicatia Oracle Virtual Desktop Client – parte a portofoliul cuprinzator de aplicatii de virtualizare pentru desktop – permite utilizatorilor sa aiba acces mobil securizat la desktop-uri virtuale gestionate prin SunRaySoftware si OracleVirtualDesktopInfrastructure si poate fi operata pe baza pe gesturi si multitouch, avand si o tastatura virtuala extinsa.

Aplicatia Oracle Virtual Desktop Client permite rularea unei game largi de de aplicatii de tip enterprise, printre care cele care folosesc intensiv reteaua si cele care au nevoie de functionalitatea completa a unui browser pentru desktop, cum ar fi solutia SiebelCRM de la Oracle.

Aplicatia face parte din portofoliul complet de solutii de virtualizare, de la desktop la datacenter, si permite clientilor sa virtualizeze si sa gestioneze eficient si cu usurinta intregul portofoliu hardware si software, de la aplicatii la solutii de stocare.

„Odata cu lansarea aplicatiei Oracle Virtual Desktop Client pentru iPad, continuam sa oferim clientilor modalitati inovatoare de a accesa o gama larga de medii virtuale pentru desktop si aplicatii de tip enterprise”, spune Wim Coekaerts, SVP, Linux and Virtualization Engineering, Oracle. „Atunci cand o folosesc impreuna cu Sun Ray Software de la Oracle si Oracle Virtual Desktop Infrastructure, clientii beneficiaza de pe urma sigurantei imbunatatite, a administrarii centralizate, a costurilor mai reduse si a accesului mai bun la datele corporatiei de pe iPad.” (Puteti citi aici blogul lui).

Pe langa accesul securizat, noua aplicatie Oracle Virtual Desktop Client ofera operare simpla, intuitiva si precisa, bazata pe gesturi si multitouch, implementand o tastatura virtuala extinsa care include tastele CTRL, ALT, ESC, Insert, Delete, Tab, Home, End, Function, Paging si sageti de navigare.

Aplicatia dispune de o interfata rapida si reactiva care permite multi-tasking-ul si trecerea usoara la alte aplicatii iOS.

„Oracle ofera cea mai completa solutie de gestiune a relatiilor cu clientii prin Oracle Siebel CRM”, a declarat Anthony Lye, SVP al Oracle CRM. „ Atunci cand este combinata cu aplicatia Oracle Virtual Desktop Client pentru iPad, clientii pot accesa mobil Siebel CRM, fara nici o modificare. Mediul desktop al utilizatorului, inclusiv orice aplicatii web Siebel CRM, este gazduit in centrul de date si este redat exact prin retea pe iPad, marind viteza si asigurandu-se de faptul ca nici un fel de date locale nu sunt stocate pe dispozitivul mobil, marindu-se astfel siguranta informatiilor.”

Detalii gasiti la urmatoarele adrese:

· OracleDesktopVirtualization

· Versiunea Oracle Virtual Desktop Client pentru iPad, disponibil in AppStore

· SunRaySoftwaredelaOracle

· OracleVirtualDesktopInfrastructure

· Pagina de start, blogul, pagina de Facebook si Twitter a Oracle Virtualization

· BlogulluiWimCoekaerts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close