Multi romani au primit astazi pe e-mail un mesaj care anunta moartea starului american Eminem, mesaj care poarta semnatura, falsificata, a stirileprotv.ro.
Informatia este falsa, asemenea celei din primavara despre moartea presedintelui Basescu intr-un accident de circulatie, iar curiosii care au dat click pe link-ul catre „stirea completa” se prea poate sa se fi infectat.

Eminem death malware

BitDefender explica mecanismul atacului:

Fisierul care este oferit spre descarcare (prin link-ul catre „stirea completa) poarta o dubla extensie (eminem.jpg.exe) si are ca iconita o imagine a celebrului rapper american, in fapt un fisier executabil (o arhiva RAR SFX) ce contine un backdoor (identificat de BitDefender ca Trojan.Zapchast.NBF).

Imediat dupa executie, fisierul instaleaza backdoor-ul, apoi afiseaza un mesaj precum ca stirea a fost o gluma. Cu toate acestea, backdoor-ul ramane activ, urmand sa primeasca instructiuni de la atacator.

Eminem death malware 1

Trojan.Zapchast.NBF foloseste aplicatia mIRC pentru a comunica cu creatorul acestuia, un comportament tipic pentru botii de IRC. Aceasta abordare este extrem de asemanatoare cu campania de malware care anunta moartea presedintelui Basescu.
De asemenea,  BitDefender a identificat mesaje spam care folosesc exact acelasi malware, insa fisierul descarcat se numeste loterie.exe, iar mesajul afisat dupa rulare este „Incercare Necastigatoare”.

Pentru protectie, BitDefender recomanda sa nu dam click pe fisiere care vin prin mesaje nesolicitate, indiferent daca acestea sunt atasate la mesaj sau se descarca atunci cand urmati un link.

2 Comments

  1. […] UPDATE: După cum mă aşteptam, BitDefender a venit cu explicaţia. Partea bună e că la mine n-a rulat încă nimic, doar m-a însţinţat că e de tip .exe. Pentru explicaţii, click cu încredere aici. […]

  2. Windows Phone 7 Series aduc in prim plan con inutul web i aplica iile care conteaz pentru utilizatori. Pentru prima dat Microsoft al tur jocurile Xbox LIVE experien ei audio i video oferite de Zune exclusiv pe telefoanele Windows Phone 7 Series..Dac dori i s explora i mai mult noile func ionalit i sau s fi i notifica i in leg tur cu disponibilitatea Windows Phone 7 Series ave i ca instrument de joac un site dedicat .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close