Închide

Ce vrei să cauți?

O idee din Cluj care i-a placut lui Steve Ballmer: xBox Kinect folosita in medicina

Fotografie facuta in aceasta noapte la New York:

Simplex Image Cup Steve Ballmer

In dreapta, il vedeti pe Steve Ballmer, seful Microsoft. Tinerii cu tricouri albastre din fata lui sunt studenti ai Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.

Studentii se afla in metropola americana pentru a participa la Imagine Cup, competie internationala de tehnologie, unde i-au prezentat lui Ballmer proiectul lor: MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant).

Probabil ati vazut sau v-ati jucat cu Xbox Kinect, consola de jocuri care permite corpului uman sa devina telecomanda (daca nu, aveti aici niste filme).
Pe baza tehnologiei Kinect, studentii clujeni au construit MIRA, o solutie software care ajuta la recuperarea mai rapida a persoanelor cu handicap locomotor temporar, in urma unor accidente sau boli.
Persoanele care au suferit sau sufera de probleme neurologice, ortopedice sau reumatologice trebuie, in mod normal, sa treaca printr-o perioda de recuperare lunga si grea.
MIRA ajuta acest proces, fiind o completare a programului de recuperare fizica. Pe langa jocuri si exercitii pentru pacienti, programul inregistreaza evolutia lor astfel ca medicii pot sa observe progresul pacientilor si sa recomande exercitii mai eficiente pentru acestia.

Numele celor patru studenti reuniti in echipa Simplex: Alina Calin, Andrei Cantea, Andrei Dascalu si Cosmin Mihaiu.

Simplex Image Cup

Aflata la a 9-a editie,  Microsoft Imagine Cup a devenit cea mai importanta competitie de tehnologie pentru studenti, cu peste 350.000 de participanti inregistrati, din 120 de tari.
Tema editiei 2011 este „Imagineaza-ti o lume in care tehnologia contribuie la rezolvarea celor mai dificile probleme”.

In 2011, Romania este a cincea tara din lume dupa numarul de competitori si este reprezentata in finala din New York de 4 echipe finaliste – Simplex (Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca) la sectiunea Software Design, Endeavour_Design (Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”, Iasi) la sectiunea Embedded Development, M.N.A. (NW College London, Universitatea din Bucuresti) la sectiunea Digital Media si Ionut Sinescu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi) la sectiunea IT Challenge.
Lista finalistilor este disponibila la adresa: www.imaginecup.com/worldwide-finals/2011-finalists-winners.
In editiile anterioare, Romania a avut o prezenta constanta pe podium si studentii romani au castigat primul loc in 2004 si 2009 in sectiuni ale acestei competitii.

Fotografii de Lect. univ. dr. Dan Suciu,mentorul echipei Simplex.

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Nu pot sa zic decat ca sunt foarte mandru de acesti studenti romani care fac in acest moment cinste tarii noastre atragand atentia in mod pozitiv asupra lor.

    Merita felicitarile noastre!

  2. Da’ i-a dus capu’ ma… sa faci dintr-o consola de jocuri ( bine, kinect e ceva mai mult de atat, dar in fine.. ) ceva ce poate sa ajute atatia oameni ce trec prin momente grele, nu e chiar putin lucru…

Adaugă comentariu