Închide

Ce vrei să cauți?

Steve Ballmer admite ca vanzarile Windows Phone 7 sunt slabe

Microsoft a esuat deocamdata pe piata telefoanelor inteligente, fapt recunoscut ieri si de directorul executiv Steve Ballmer:

”Phones? We’ve gone from very small to very small but it’s been a heck of a year."

In Statele Unite, sistemul de operare Windows Phone 7 detine un nesemnificativ 1% din piata smartphone, fata de 38% Android si 27% iPhone, conform companiei de cercetare Nielsen:

mobile-OS-market share Nielsen
Totusi, seful Microsoft s-a aratat optimist, spunand ca vom vedea in acest „multe progrese” in privinta Windows Phone 7.
Ballmer nu a detaliat, dar sursele de potentiala crestere sunt deja anticipate si stiute:

– Parteneriatul cu Nokia care va instala pe noile smartphone-uri Windows Phone 7. Primul model este asteptat pana la sfarsitul anului si va hotari in mare masura daca Nokia va ramane pe piata smartphone sau va deveni doar un producator de telefoane ieftine

– Update-ul pentru Windows Phone 7 cu numele de cod Mango, asteptat pentru aceasta toamna. Ramane de vazut daca noile functionalitati pe care Mango le aduce vor fi cu adevarat atractive pentru consumatori

-Integrarea Skype in Windows Phone 7, confirmata tot pentru toamna aceasta. Microsoft a platit recent 8,5 miliarde de dolari pentru Skype, serviciul VoIP in mare parte gratuit (dintre cei peste 660 de milioane de utilizatori inregistrati, doar 9 milioane platesc pentru extraoptiuni, astfel ca Skype a fost pe pierdere in 2010).
Skype este folosit intens pe computere pentru videocall. Intrebarea este daca videocall-ul prin Skype va ramane la fel de atractiv si pe telefon, pentru ca acest serviciu nu i-a interesat prea mult in ultimii ani pe abonatii de telefonie mobila.

Garanteaza aceste trei puncte o crestere pentru Windows Phone 7? Imposibil de spus, fie si pentru ca in cele cateva luni pana cand vor fi puse in practica, nici Google, nici Apple nu vor sta degeaba.

Referirile la Windows Phone 7 au fost facute de Steve Ballmer la Los Angeles, cu ocazia Microsoft Worldwide Partners Conference. Alte declaratii gasiti aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu