Închide

Ce vrei să cauți?

Microsoft Romania a anuntat castigatorii concursului Dev de Amsterdam

Victor Kapra-01Apropo de aplicatii interesante pe Facebook: vara aceasta, Microsoft Romania a lansat pe aceasta retea de socializare un concurs de programare/evanghelizare pentru cinci dintre produsele sale – Azure, Windows Phone, WebMatrix, Visual Studio si LightSwitch.

Cele cinci unelte de programare/SDK-uri au putut fi descarcate de pe Facebook iar participantilor la concursul Dev de Amsterdam li s-a cerut sa urce un clip video cu un proiect dezvoltat pe baza acestora.
Concursul s-a incheiat iar Microsoft Romania a anuntat astazi castigatorii.

Premiul cel mare afost castigat de Radu Vunvulea, software engineer la IQuest, care a uploadat un tutorial despre dezvoltarea unei aplicatii folosind Visual Studio LightSwitch cu scopul de a administra un serviciu in Cloud si o aplicatie client pe Windows Phone 7.
Radu si-a castigat dreptul de a merge la conferinta dezvoltatorilor TechEd Europe 2012 Amsterdam. (Am participat si eu cu ani in urma la acest eveniment si, intr-adevar, reuneste cei mai buni specialisti si dezvoltatori pe tehnologie Microsoft).
Cheltuielile de deplasare si participare, in valoare de 3000 de euro plus TVA, vor fi suportate de Microsoft Romania.

Urmatoarele patru tutoriale clasate sunt:

• Lorant Domokos – doua tutoriale, despre utilizarea Visual Studio 2010 si solutionarea problemelor de autentificare a utilizatorilor intr-o aplicatie folosind Windows Azure

• Mihai Mecu – cu tutorialul in care arata folosirea Visual Studio 2010 in dezvoltarea unei aplicatii folosind Silverlight si diverse modele arhitecturale

• Augustin Calin – dezvoltarea unei aplicatii pe Windows Phone 7 "Mango" si XNA

Radu, Lorant, Mihai si Augustin vor lucra la crearea unor tutoriale, alaturi de evanghelistii de la Microsoft Romania (Petru, Sebi, Zoli, Ali).
Toti cei care au participat in concurs cu tutoriale vor fi invitati la o cina alaturi de cei patru evanghelisti.
(„Discutiile la un pahar de vin sau bere deschid cariere” – spun cei de la Microsoft)

dev de amsterdam microsoft

Tutorialele inscrise in concurs pot fi urmarite pe Facebook: https://apps.facebook.com/webappsro/

Windows Azure este un sistem de operare pentru servicii cloud computing* care serveste drept mediu de dezvoltare, de gazduire si de gestionare a serviciilor pentru platforma Windows Azure. Windows Azure asigura dezvoltatorilor, la cerere, capacitati de calcul si stocare pentru a putea gazdui, scala si gestiona aplicatii Web prin intermediul centrelor de date Microsoft.

WebMatrix este o solutie all-in-one de dezvoltare a siturilor web pentru Windows. Solutia vine intr-un singur pachet cu toate partile necesare realizarii unui site dinamic: un web server, baza de date, web framework si un mediu dinamic.

Microsoft Visual Studio este un sistem integrat care simplifica activitatea dezvoltatorilor si incurajeaza creativitatea acestora. Cu ajutorul acestuia se pot dezvolta aplicatii business care cresc productivitatea, reduc riscurile si costurile de executie.

Visual Studio LightSwitch este un nou instrument care simpifica dezvoltarea aplicațiilor de tip business prin folosirea sabloanelor (templates) si a altor elemente ajutatoare. LightSwitch face mai usoara munca de realizare a aplicatiilor pentru cloud sau pentru desktop

Adaugă comentariu