De ziua de nastere a lui Michael Jackson (29 august), atacatorii virtuali au creat o pagina de Facebook “I love Michael Jackson”, care a strans deja peste 25.000 de utilizatori, mai precis victime – anunta Bitdefender.
De ce victime?
In partea stanga a paginii, sub imaginea de profil, atacatorii au plasat o serie de anunturi: “get a free iPad” si “get a free Dell” .
Pentru a intra in posesia acestor premii, utilizatorii nu trebuie decat sa completeze o serie formulare de inregistrare cu datele personale, precum adresa de e-mail si adresa fizica, data de nastere, plus numere de telefon.

Michael Jackson Fake Facebook

Evident, niciunul dintre naivi nu va primi niciun iPad sau laptop, ci doar un val spam, reclame targetate sau SMS-uri promotionale.

Cum ne putem apara de astfel de pagini: instaland aplicatia de securitate Bitdefender safego (gratuita), care scaneaza toate linkurile postate pe pagina de profil si avertizeaza daca depisteaza elemente potential periculoase.

1 Comment

  1. […] tineti minte cum, vara trecuta, auzind ca raposatul Michael Jackson da premii in tablete, vreo 25.000 de utilizatori de Facebook s-au grabit sa ofere de buna voie, unor […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close