logo_convertorImi este peste mana sa imi cumpar imbracaminte din magazinele online, luandu-ma doar dupa descriere si fotografii, fara sa vad calitatea materialului si, mai ales, daca masura imi este buna.
Experienta personala nu este relevanta, pentru ca pe primele locuri ca frecventa in shoppingul online din Romania se afla articolele de imbracaminte/incaltamine si electronicele, conform unui studiu realizat de Daedalus MillWard Brown.
Jumatate dintre cei care cumpara online au cheltuit in ultimele sase luni intre 100 si 500 de euro/persoana.
Studiul va fi prezentat in intregime la ecoTIM.
Pe larg:

„Articolele de imbracaminte/incaltaminte si produsele electronice sunt preferatele utilizatorilor de internet din Romania cand vine vorba de cumparaturile online, in topul acestor activitati fiind plata facturilor la diferite utilitati, potrivit unui studiu derulat de Daedalus Millward Brown in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012. Peste 48% dintre cei care si-au achizitionat produse online in ultimele sase luni au avut un buget intre 100 si 500 de euro pe parcursul perioadei.

Studiul despre barierele de achizitie online a produselor si serviciilor in Romania arata ca aproape 82% dintre cumparaturi au fost efectuate de pe site-uri romanesti, iar restul de pe magazine online din strainatate.

Cercetarea, derulata la initiativa 2Parale, Internet Corp si a The Geeks, parte a grupului Leo Burnett, are ca obiective identificarea motivelor pentru care o parte dintre romani sunt reticenti in a cumpara online, dar si a diferentelor dintre cei care fac achizitii online si cei care nu au incercat inca aceasta metoda.

Rezultatele finale ale studiului vor fi dezvaluite in premiera in cadrul ecomTIM, cel mai important eveniment regional din Romania dedicat industriei e-commerce si marketingului online, organizat pe 8-9 februarie, la Timisoara.

Pe baza rezultatelor studiului, agentia The Geeks si 2Parale vor concepe si derula in perioada martie – iunie 2012 o campanie de sustinere a comertului online si de promovare a avantajelor acestui domeniu. “Studiul despre barierele de achizitie online a produselor si serviciilor in Romania” a fost realizat in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012 pe un panel de 3.494 de respondenti reprezentativi pentru populatia online din Romania, recrutati din randul vizitatorilor a 23 de site-uri apartinand Sanoma Hearst Romania, Avocatnet, Internet Corp, eJObs, Cauta Reduceri, Groupon.ro, Debo.ro, TreeWorks si Lyoness Romania.

Cercetarea a beneficiat si de sustinerea mai multor magazine online din 2Parale: evoMAG-partener principal, 3 Suisses, MyCloset si Clickshop, care au oferit vouchere si premii respondentilor. Acestia au aflat numele magazinelor partenere la finalul chestionarului, pentru a nu influenta raspunsurile.

Rezultatele finale ale cercetarii vor dezvalui care sunt motivele pentru care unii romani sunt reticenti in a cumpara online, precum si metodele de plata preferate de cumparatori.

Pe langa rezultatele acestei cercetari, editia din acest an a ecomTIM va aduce la Timisoara lideri mondiali in online si specialisti care vor dezvalui tendintele din comertul electronic, impreuna cu cele mai noi strategii de marketing online pentru a obtine succesul in 2012. Mikołaj Zakrzewski (PayPal), Bas Nawijn (Magento), Gillian Muessig (SEOmoz), Dan Bulucea (Google Romania), Petru Jucovschi (Microsoft Romania), Catalin Cretu (Visa Romania), Cosmin Costea (METRO Cash&Carry Romania), Philip Brinkmann (Travelplanet24 Group – Tripsta.ro), Alin Gherman (DPD Romania), Peter Barta (Fundatia Post-Privatizare) si Mihai Seceleanu (Internet Corp) se numara printre cei mai buni specialisti din online care vor impartasi participantilor la ecomTIM din experienta lor. Lista completa a speakerilor poate fi consultata aici.

Participantii la eveniment beneficiaza de o serie de reduceri care le asigura accesul la cele mai noi tendinte si inovatii din e-commerce si marketing online, ecomTIM acoperind subiecte fierbinti pentru orice business online interesat sa vanda mai mult in 2012: de la shopping-ul in era social media si a reducerilor colective la SEO, AdWords si surse de finantare. Toate reducerile actuale sunt disponibile in pagina de Inscrieri.

Mai multe informatii despre eveniment, program si vorbitori sunt disponibile pe ecomtim.ro.”

2 Comments

  1. Salut. Ai putea face rost si publica intr-un nou post la tine pe blog rezultatele finale ale acestui studiu (Studiul despre barierele de achizitie online a produselor si serviciilor in Romania) ? Am inteles ca a fost prezentat la ecomTIM dar cum nu am participat la eveniment poate poti aduce tu informatia aici. Multumesc.

  2. Salut Mihai,

    Nu am studiul in intregime, din pacate. Incearca la nebuloasa.info, s-ar putea sa il aiba.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close