Este in natura noastra sa visam cu ochii deschisi: la succes, la bogatie, la o viata care sa iasa din banal.
Psihologii spun ca mecanismul acesta, de a imagina situatii viitoare in care ne vedem victoriosi, este unul de aparare, care ne face sa suportam mai usor frustrarile momentului.

Cand ma plimb prin oras vad intamplari interesante derulante pe mai multe luni. Cel mai des intalnit exemplu: oameni care inchiriaza un magazin la parterul unui bloc, muncesc pe branci sa-l amenajeze si in final deschid o placintarie, o cofetarie, o mica pravalie.  La inceput sunt „spirt”, tonici, zambitori, serviabili. Unii dintre ei reusesc si se dezvolta.
Altii, dupa cateva saptamani, devin posomorati, intunecati si sfarsesc prin a inchide mica afacere. Visul s-a dovedit o himera si antreprenorii de ieri sfarsesc ca angajati pe un salariu modest. Vin altii care deschid in locul placintariei falimentare un al magazin. Si ciclul se repeta.

Majoritatea covarsitoare a business-urilor esueaza in primul an de activitate – spun statisticile.
Pentru a reusi, iti trebuie mai mult decat determinare si 16 ore de munca pe zi. Este necesar sa eviti greselile des intalnite si sa cunosti/respecti cateva reguli elementare in afaceri.

School for Startups quiz

School for Startups Romania a pus online un test cu opt intrebari despre antreprenoriat (gasiti butonul de acces in header).
Raspunzand, ne putem da seama cat de bine ne pricepem la afaceri.

Mai mult, cei care rezolva acest quiz pot castiga o bursa partiala pentru School for Startups 2012, alaturi de alte premii precum: acces gratuit la un LIVE PLAN timp de 6 luni – o platforma care te ajuta sa iti scrii planul de afacere, o licenta Smart Bill pe viata, o serie de videoclipuri de mentorat pentru a-ti transforma startup-ul intr-un business de succes si alte premii care te sustin pentru a-ti dezvolta propria afacere (toate aceste facilitati sunt valabile pentru candidatii care se inscriu la final in programul S4S de anul acesta).

School for Starups Romania 2012 incepe in martie si tine pana in decembrie.
Mai multe amanunte, pe site-ul schoolforstartups.ro si aici.

2 Comments

  1. […] Quiz : Cat de bine te pricepi la afaceri? | Kapra's blogVezi oferta eMAG.ro […]

  2. […] luna martie, dar am citit pe tema asta inca dinainte de sarbatori. De exemplu, saptamana trecuta, Victor Kapra, Cristina Bazavan si Laurentiu Buica au scris despre un quiz pe care il puteti face pentru a afla […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close