Închide

Ce vrei să cauți?

Toshiba aduce in Europa cel mai mare televizor 3D glasses free

Un televizor cu un ecran urias si o rezolutie imensa, care detecteaza si recunoaste persoanele din fata sa si ofera imagini 3D vizibile fara ochelari speciali ar putea ajunge si in Romania pana la sfarsitul anului.
Toshiba 55ZL2 va fi probabil cel mai scump televizor 3D aflat pe piata.

Peste 2-3 ani, nimeni nu va ma purta ochelari speciali pentru a privi imagini 3D pe televizor sau pe laptop – spune Marcel Gonska, consultant in domeniul electronicelor de consum.
In vreme ce toti producatorii de televizoare 3D inca se contrazic in privinta ochelarilor potriviti (activi/pasivi), Toshiba a marcat un punct important la CES 2012 prezentandu-se cu cel mai mare televizor din lume care afiseaza imagini 3D glasses free: modelul 55ZL2, cu o diagonala uriasa, de 55 de inci, adica 1 metru si 39 cm.

toshiba-55zl2

Cu se formeaza imaginea 3D fara ochelari
Rezolutia cu care vine Toshiba 55ZL2 este Quad Full HD (3840 x 2160), iar imaginea 3D este formata printr-un sistem de lentile minuscule incorporate in ecran care trimit simultan imagini separate pentru ochiul drept si ochiul stang. Creierul le „asambleaza”, rezultand efectul stereoscopic.

Televizorul livreaza imagini 3D coerente catre un  numar de noua puncte, ceea ce inseamna ca tot atatea persoane pot privi simultan.

Tehnologie biometrica
Televizorul „simte si vede” persoanele care stau in fata sa printr-o tehnologie biometrica de face tracking (recunoastere faciala) si aloca automat continut video pentru fiecare pixel de pe ecran in functie de locul in care stau privitorii.

Vine in Europa in acest an
Televizorul Toshiba 55ZL2, de tip Smart, cu conexiune Wi-Fi la Internet, a fost lansat anul trecut pe piata din Japonia.
Luna viitoare va incepe sa fie produs si in Germania iar pana la sfarsitul anului va fi scos la vanzare in mai toate tarile europene.
Si in Romania? Niciun oficial Toshiba prezent la CES 2012 nu a exclus tara noastra de pe lista.
Designul este rafinat, fiind semnat de Jacob Jenson.
Daca va intereseaza specificatiile complete, le gasiti in aceasta fotografie de la prezentarea oficiala:

Toshiba 55ZL2

Pretul este deocamdata prohibitiv, in jur de 8000 de euro, dar orice tehnologie noua atunci cand iese pentru prima data pe piata este scumpa.

Toshiba a prezentat si o istorie a produselor sale 3D glasses free, din care reiese ca pana la finalul acestui an e posibil sa lanseze si prima tableta care sa ofere imagini stereoscopice perceptibile fara ochelari speciali:

Istoria 3D Toshiba

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu