Am butonat astazi la CES 2012 noul ultrabook Toshiba Portégé Z830, abia lansat. Mi-a parut rau cand a trebuit sa-l dau inapoi.
Pentru cei care folosesc notebook-uri clasice, care au in jur de 2 kilograme, trecerea la un ultrabook este uimitoare. Iar tristetea cand trebuie sa treci din nou la vechiul laptop, mare.

Toshiba Portege Z830 

Portégé Z830, pus in miscare de a un procesor Intel de a doua generatie pentru ultrabook-uri, cantareste doar 1,12 kg, la un display (HD cu LED backlighting) de 13,3 inci (33,8 cm).
Grosimea in fata este de sub un centimetru (8,3 mm), iar in spate de 15,9 mm.

Carcasa este din magneziu (in structura de tip fagure), material care are o rigiditate de 11 ori mai mare decat plasticul.
Rezista cateva minute la lichide varsate pe tastatura (suficient pentru a inchide ultrabook-ul si a-l curata fara a pierde datele), la socuri si la caderi repetate de la inaltimea de 70 de centimetri.
Mi-a placut pentru ca are tastatura iluminata si mai ales pentru ca Toshiba a gasit solutii ca in ciuda grosimii mici, Portégé Z830 sa vina cu mai toate conexiunile: un port USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, multi-card reader, VGA, HDMI, LAN.

Toshiba Portege Z830 -1
Japonezii spun ca au integrat in Portégé Z830 o solutie de crestere a duratei de viata a bateriei: abia dupa 1.000 de incarcari aceasta incepe sa dea semne de oboseala.
Alte date de configuratie: SSD de 128 GB, RAM de pana la 6 GB, webcam de 1,3 MP.
Pret: pana intr-o mie de euro cu TVA inclus.
Va sosi in Romania in urmatoarele saptamani.

3 Comments

  1. Este deja la vanzare Toshiba Portege Z830-10H – pret aproximativ 5000 lei

  2. A ajuns un pic mai tarziu decat colegilor de peste ocean. dar mai bine mai tarziu decat niciodata. 🙂

    In curand va ajunge si fratele lui din segmentul consumer la un pret ceva mai bun.

    Ma bucur ca ti-a placut. Este un laptop desavarsit !

  3. Chiar mi-a placut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close