Închide

Ce vrei să cauți?

Despre securitatea in retelele sociale la Banca Nationala a Romaniei

O afacere la fel de buna ca traficul de droguri? Criminalitatea informatica!
Daca afacerile cu cocaina, heroina sau marijuana se apropie pe plan mondial de cifra de 400 de miliarde de dolari/an, veniturile obtinute de infractorii cibernetici via Internet ating 388 de miliarde de dolari, conform profesorului Ioana Vasiu de la Facultatea de drept a Universitatii  Babes-Bolyai.
Ioana Vasiu este autoarea volumului de specialitate „Criminalitatea in cyberspatiu” (am primit un exemplar cu autograf si voi reveni cu o recenzie) si colaboreaza in domeniu ca expert cu institutiile europene.
Afirmatia a fost facuta ieri, la conferinta “Romania incotro? Criminalitatea financiara&informatica in secolul 21. Cerinte legale provocari reale” organizata de Banca Nationala a Romaniei si Oxygen Events.

conferinta Cyber crime-BNR2

In prima zi a conferintei au avut prezentari pe aceasta tema:
Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR

Florin Danescu, presedinte executiv Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
Andrei Petrus – product manager Bitdefender
Dan Bulucea – country manager Google Romania
Dan Dragomir – securitateit.ro

Si ultimul pe lista cu voia dvs, subsemnatul.
In prezentarea mea, am inceput cu povestea lui Sir John Sawers, seful spionajului britanic (MI6),  a carui familie a postat in 2009, cu nonsalanta, pe Facebook informatii sensibile.
Exemplul a fost punct de pornire pentru a discuta cateva masuri/proceduri pe care ar trebui sa le stabileasca institutiile/organizatiile/companiile pentru a evita surprizele neplacute pe retele sociale din partea angajatilor.
Mai multe despre conferinta BNR, aici.  

Adaugă comentariu