Închide

Ce vrei să cauți?

10 chestii despre achizitia Instagram de catre Facebook. Mobile App Bubble?

instagramFacebook a anuntat ieri – unde altundeva decat pe Facebook – achizitia aplicatiei mobile de photo sharing Instagram pentru 1 miliard de dolari (cash si actiuni), iar presa internationala comenteaza excitata evenimentul.

Instagram este o adevarata retea sociala: pozele facute cu telefonul mobil (prelucrate apoi simplu dar spectaculos) sunt postate de utilizatori pe internet si pot primi like-uri.
Pe blogul Instragram puteti vedea o serie de mostre de reusita in fotografia cu mobilul.

Cateva informatii despre tranzactia anului in Social Media:

– Instagram a fost cumparata de Facebook la doar 551 de zile de la infiintare (octombrie 2010, in San Franscisco).

– Instagram are „aproximativ” 10 angajati, conform Associated Press. Alte surse indica 9 angajati sau 8.

– Achizitia Instagram aminteste de cea a YouTube de catre Google (1,65 miliarde de dolari) din 2006.

– Instagram nu genereaza niciun fel de venituri si este neclar care va fi modelul de monetizare in viitor. Unii vorbesc deja de un „mobile app bubble” Zâmbet

– Kevin Systrom, cofondator si CEO al Instagram, are 28 de ani si ar detine 40% din companie. Daca este asa, a facut, in mai putin de doi ani, 400 de milioane de dolari.

– Destule voci din Silicon Valley spun ca Facebook s-a simtit amenintata de cresterea fulminanta a Instagram (pentru business-ul Facebook conteaza enorm zona de photo sharing) si de aceea a cumparat-o, dupa principiul „Daca nu poti sa ii invingi, cumpara-i”.

– Toata lumea se plange de cat de prost si incet functioneaza aplicatia Facebook pentru telefoane mobile, mai ales pe iPhone (construita in cod HTML5). Instagram era pe cale sa castige meciul cu Facebook in domeniul mobile photo sharing, tocmai pentru ca aplicatia sa se misca rapid si impecabil pe smartphones, avand la baza codul iOS si, mai nou, Android.

instagram– Cu patru zile inainte de fi cumparata de Facebook, Instagram era evaluata la jumatate din valoare actuala, adica 500 de milioane de dolari. Evaluarea a fost facuta in urma unei finantari de 40 de milioane de dolari (60, dupa alte surse) obtinuta de Instagram, contra a 8% din actiunile fondatorilor. Fondurile care au finantat Instagram si-au vazut astfel dublata investitia in doar cateva zile.

– Valoreaza acum mai mult decat Barnes & Nobles, cel mai mare lanț de librarii din lume (in numar de 691). Barnes & Nobles are o valoare de piata de „doar” 725 milioane de dolari.

– Valoreaza mai mult si decat New York Times, al treilea cotidian al Americii care apare din 1851, a castigat 106 premii Pulitzer si al carui site, cu acces platit, are 30 de milioane de vizitatori unici pe luna. New York Times este cotat la 947 milioane de dolari.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu