ecommerceMagazinele online se pot inscrie, incapand de astazi, la cea de a 7-a editie anuala a Galei Premiilor eCommerce (GPeC), anunta organizatorii. 
De asemenea, toti cei interesati de comertul electronic se pot inscrie la Conferintele Nationale de E-Commerce care se vor desfasura in zilele de 8 si 9 mai 2012, la Bucuresti.

Gala este o competitie nationala a magazinelor online, iar comerciantii au la dispozitie aproape o luna in intervalul 24 aprilie – 18 mai, sa isi exprime intentia de participare completand formularul de inscriere de pe website-ul Galei, la www.gpec.ro.

Pentru a fi acceptate in competitie, magazinele trebuie sa intruneasca in totalitate setul de criterii de preselectie care numara nu mai putin de 18 elemente, printre care:

afisarea completa a informatiilor de contact; respectarea Legii Contractelor la Distanta si a Drepturilor de Autor; angajarea raspunderii de a nu trimite spam; afisarea tuturor informatiilor necesare utilizatorilor cu privire la pretul final si la modalitatile de plata a produselor, conditiile de service si garantie si modalitatile de livrare; asigurarea consumatorilor – printr-o declaratie pe propria raspundere – ca produsele comercializate nu sunt contrafacute; desemnarea a cel putin unei persoane care se ocupa de reclamatii si publicarea pe site a informatiilor de contact ale acesteia etc.

“Ne dorim in competitie doar magazinele online care intrunesc criteriile de preselectie, adica cele care respecta prevederile legale in vigoare, dar si bunele practici – in asa fel incat consumatorul final sa capete tot mai multa incredere in cumparaturile online si, astfel, sa crestem piata”, spune Andrei Radu, organizatorul Galei Premiilor eCommerce.

Pentru inscrierea in competitie la GPeC 2012, magazinele trebuie sa plateasca o taxa in valoare de 800 lei + TVA care presupune multiple avantaje:

In plus, magazinele online au parte de o premiera adusa de GPeC 2012 – respectiv “Voice of Customer”, prin intermediul careia vor putea afla exact feedback-ul propriilor utilizatori si, mai ales, care sunt motivele de abandonare a cosului de cumparaturi inainte de finalizarea tranzactiei.

“Intotdeauna ne-am dorit sa aducem relevanta magazinelor participante in competitie, de aceea in fiecare an de GPeC am fost inovativi: am organizat primele teste de uzabilitate din Romania si am folosit tehnologii de ultima generatie precum eye-tracking sau neuromarketing in testarea magazinelor. Anul acesta aducem “Voice of Customer” – care se bazeaza pe sondajele de tip 4 questions si pe care le recomandam tuturor magazinelor, indiferent daca participa sau nu la Gala Premiilor eCommerce pentru ca nu sunt deloc dificil de implementat. Practic, fiecare comerciant poate afla perceptia propriilor utilizatori sau motivele de abandon ale cosului – dar la GPeC centralizam aceste date si oferim magazinelor, in plus, un benchmark pe industrie ca sa stie cum se pozitioneaza fata de concurenta”, spune Andrei Radu.

Desi termenul limita de inscriere al magazinelor in competitia GPeC este 18 mai 2012, comerciantii care se inscriu mai devreme (adica pana pe 5 mai inclusiv) beneficiaza de inca un avantaj pe langa cele enumerate anterior, respectiv au incluse in taxa de participare de 800 lei, si 2 locuri la Conferintele Nationale de E-Commerce din 8 si 9 Mai 2012. Asadar, grabiti-va!

Incepand cu anul acesta, organizatorii GPeC aduc inca o noutate pietei romanesti de comert electronic, prin organizarea anuala a Conferintelor Nationale de E-Commerce – editia curenta desfasurandu-se in zilele de 8 si 9 mai la Crystal Palace Ballrooms, in Bucuresti.

“Conferintele sunt deschise publicului larg si nu doar magazinelor care participa in competitia GPeC, ci tuturor celor interesati de comertul electronic. Sigur, magazinele care se inscriu la GPeC pana pe 5 mai beneficiaza de gratuitate in participarea la Conferinte, in limita a 2 persoane; ceilalti vor plati o taxa in functie de modulele la care vor sa participe”, mentioneaza Andrei Radu.

Potrivit organizatorilor, prima editie a Conferintelor Nationale de E-Commerce reuneste 30 de speakeri de renume romani si internationali care vor dezbate prin keynote speeches, mese rotunde si 8 workshop-uri in paralel, cele mai importante subiecte de comert electronic: Situatia Pietei, Plati Online, SEO, Analytics, AdWords, Social Media, Usability, Optimizarea Conversiilor, Marketing Afiliat, E-Mail Marketing si Tehnici de Vanzare si Fidelizare a Clientilor.

Lista completa a speakerilor, precum si agenda pentru cele 2 zile de Conferinte, se regasesc pe website-ul Galei la www.gpec.ro, in sectiunea Conferinte.

“Recomandam, sincer, tuturor celor interesati de comertul electronic sa isi rezerve locurile la Conferintele Nationale de E-Commerce pentru ca nu ar trebui sa le rateze avand in vedere panel-ul de speakeri si subiectele dezbatute. Au timp sa faca acest lucru pana pe 5 mai inclusiv, urmand sa ne intalnim cu totii in zilele de 8 si 9 Mai la Crystal Palace Ballrooms, in Bucuresti”, conchide Andrei Radu.

Asadar, editia a 7-a a Galei Premiilor eCommerce a inceput astazi, 24 aprilie 2012, atat cu inscrierea magazinelor online in competitie, cat si cu inscrierile pentru Conferintele Nationale de E-Commerce.

Urmeaza o jumatate de an cel putin interesanta pentru piata de comert electronic.

Gala Premiilor eCommerce 2012 este un eveniment powered by Allegro Group

Sustinut de: Orange Romania, FAN Courier, UIS, Zumzi, Koyos si Euroweb.

Cu sprijinul: Papetarie.ro, CasaDeTraduceri si Tudor Tailor

Parteneri media: Wall-Street, 9AM, DailyBusiness, Startups.ro, AvocatNet, 2Parale, Kiss FM, LTV.ro, StandOut, FaceBrands, IAB Romania, Elevate, ComunicateDePresa, ShopMania, Trafic.ro, LaptopNews, ComputerBlog.

Bloggeri parteneri: Chinezu.eu; Sorin.Rusi.ro; LiviuTaloi.ro; CristianFilimon.com; Chetroni.com; LigiaAdam.ro; iYli.ro; Clickio.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close