Închide

Ce vrei să cauți?

GfK: 27% dintre companii sunt interesate de promovarea prin bloguri

social-mediaGfK Romania a chestionat online 410 de responsabili cu comunicarea din companiile romanesti despre cum utilizeaza Social Media pentru promovarea produselor si a serviciilor.

Rezultate:
In 2011, pe primul loc intre canalele Social Media s-au aflat Facebook si forumurile de discutii: 69% dintre companii au folosit Facebook si 43% forumurile.

Intentiile pentru 2012 arata o crestere usoara pentru canalele deja existente si bine pozitionate, cum sunt Facebook, LinkedIn sau Youtube, dar si un interes mai accentuat pentru utilizarea pe scara mai larga a Twitter-ului si blogurilor independente (crestere de 8%, respectiv 6%). Astfel, Twitter ajunge sa fie interesant pentru 19% dintre companii, iar campaniile pe bloguri independente pentru 27%.

In ceea ce priveste scopul cu care sunt folosite aceste medii, studiul GfK remarca in 2012 o concentrare semnificativ mai mare fata de 2011 pe relatia cu clientii.
Fidelizarea este un obiectiv important anul acesta pentru 60% dintre respondenti (versus 49% in 2011), interactiunea clientilor cu marca pentru aproape jumatate (fata de 34% anul trecut), iar oferirea de servicii de relatii cu clientii (customer care) pentru 39%, reprezentand o crestere de 10 procente fata de 2011.
Scopuri foarte importante raman cresterea vanzarilor – pentru doua treimi dintre cei chestionati – si gasirea partenerilor de afaceri – pentru mai mult de jumatate.

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Da, dar daca eu dau mail la e-boda sa imi trimita vestita lor tableta pentru un review, crezi ca o vad?
    Mai repede o cumpar de la Emag si o dau inapoi in 30 de zile, nu?

Adaugă comentariu