Închide

Ce vrei să cauți?

HP aduce in Romania primul multifunctional cu scaner 3D din lume

Uitati-va la aceasta imagine:

hp-topshot-laserjet-pro-m275-real-and-printed-pear-5232508

Vedeti vreo diferenta?

Este acelasi obiect, o para. Numai ca una este scanata 3D (imagine ca o fotografie imprimata pe o hartie alba),  cealalta (stanga) fiind reala.
Imaginea scanata este realizata cu HP LaserJet TopShot Pro M275, primul multifunctional laser cu scaner 3D din lume.
Asezi obiectul pe multifunctional, apesi pe butonul scan si obtii o imagine cu perspectiva, ca si cum ar fi fost fotografiat intr-un studio performant:

hp-topshot-laserjet-pro-m275-overview-5232516

Cum in  online (site-uri, magazine, bloguri etc) imaginea conteaza enorm, iar realizarea de fotografii reusite cu obiecte este dificila, HP LaserJet TopShot Pro M275 pare sa aiba un viitor stralucit in promovarea produselor. Multifunctionalul minune  va fi lansat saptamana aceasta si in Romania. Dupa ce il testez, revin.

(Sursa foto)

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. Sunt curios la ce l-as putea folosi…

 2. #2 Comentariu nou

  Probabil, noutatea ar consta in campul de adancime al claritatii mult mai extins (pe verticala), pentru ca , altfel, nimic nou: si pana acum scanerele HP permiteau o oarecare scanare in adancime, adica nu neaparat plana (de exemplu, se obtineau poze interesante ale stofelor, circuitelor electronice miniaturale etc., adica un fdel de microscop digital).
  De observat stangacia fotografiei, nu a scanarii, in care apare dezagrabil umbra dubla, facuta cu sursele de iluminare (pentru o simpla para, exces de zel).
  Din experienta proprie, scanarea 3D nu ajunge la calitatea fotografierii (profenionale), din cauza limitarilor inerente(modul de iluminare si modul de explorere a obiectului. Dar, pentru pozari rapide si concludente, scanarea poate fi o solutie la indemana ( chiar si numai din punct de vedere al problemelor pe care le pune fotografului suportul pe care sta micul obiect…

 3. #3 Comentariu nou

  Selena, evident ca nu se apropie de calitatea unor fotografii profesioniste. Este o solutie rapida si ieftina de obtinere a unro ilustratii care dupa prelucrare sumara sa poate fi folosite in online. Miercuri vad multifunctionalul la lucru si revin cu impresii.

Adaugă comentariu